Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Új céget alapított Hosszú Katinka, ciprusiakkal üzletel

Infostart
2019. szeptember 4. 17:01
Az Iron Internationalnek résztulajdonosa a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, vélhetően a profi csapatát működteti majd a vállalkozást.

Új céget alapított Hosszú Katinka, az Iron International Kft.-t augusztus 29-én jegyezték be. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő nem közvetlen tulajdonos, hanem az úszóiskoláját üzemeltető Iron Swim Kft.-n keresztül. A cég másik tulajdonosa egy ciprusi társaság, a Rimland Limited, amelyet az ottani céginformációs rendszer szerint idén márciusban jegyeztek be. A Rimland Limited mögött egy Aklaw Services Limited nevű, szintén Cipruson bejegyzett ügyvédi iroda áll - írja a Privátbankár.

Az Iron-cégcsalád újabb tagjában az egyedüli aláírásra jogosult Katinka öccse, Hosszú Ádám. A cég egyetlen bejegyzett tevékenységi köre a „sportegyesületi tevékenység”, így feltételezhető, hogy az úszónő által alapított ’Iron Swim Budapest’ profi, világversenyeken eredményes versenyzőket felvonultató klub kerül majd az Iron Internationalhez, különválasztva a Duna Arénában működő Iron Swim Kft.-től, amely szabadidős képzést jelölt meg fő profilként.