Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay

Így csapott le Milánóra a szelíd óriás

Infostart / Dénes Tamás
2019. augusztus 27. 10:10
Tökéletes rajtot vett az „új” Inter az olasz bajnokság hétfői mérkőzésén. Antonio Conte csapata 4-0-ra kiütötte a Leccét. A sztáredző így ünnepelte a mérkőzés hősét: „Ezért vettük meg Lukakut.” Mutatjuk a gólokat.

Handanovic – D’Ambrosio, Ranocchia, Skriniar – Candreva, Vecino (Barella, 65), Brozovic – Sensi (Gagliardini, 72), Asamoah – Lautaro Martinez (Politano, 78), R. Lukaku. Így kezdett az előző öt évben az első három köze egyszer sem beférő milánói fekete-kék sereg. Romelu Lukaku játszott, ellenben az új szerzemények közül például a sérült Diego Godin nem. Nem volt a keretben Mauro Icardi sem, akiről – ellentétben a múlt héttel – az Inter azt emlegeti, hogy el fogja adni. Már egy hete sincsen rá. A középcsatár felesége és ügynöke Wanda Nara azt állítja, ők mindenképpen maradni akarnak.

A mérkőzés nagyjából az első félidő közepén eldőlt, előbb a vb-ezüstérmes horvát Brozovic, majd Sensi is gólt szerzett. A hatvanadik percben Lukaku megszerezte első „olasz” gólját, majd Candreva állította be a végeredményt. Az olasz sajtó szerint utóbbi évek óta nem játszott ilyen jól.

Az Inter nagyon jól kezdett, Conte dicsérte a játékosait. Lukakut gentle giantnek, szelíd óriásnak nevezte – ez az olasz futballban nagyobb dicséret, mint amilyennek a fordítás alapján tűnhet: az ötvenes évek végén ez volt a beceneve az olasz futball első brit sztárjának, a Juventust erősítő John Charlesnak.