INFORÁDIÓ 
2020. február 27. csütörtök
Edina

mányoki attila

úszás

északi-csatorna

Emberfeletti: Mányoki Attila átúszta mind a hét óceáni szorost

Emberfeletti: Mányoki Attila átúszta mind a hét óceáni szorost

Infostart

Soha egyetlen magyarnak sem sikerült, hétfő óta a zalaegerszegi extrém úszó az első, aki átúszta a Föld valamennyi átúszható óceáni szorosát. A világon sincsenek túl sokan rajta kívül.

Egy zalaegerszegi hosszútávúszónak, Mányoki Attilának sikerült az, ami magyar embernek még sohasem, de a világon előtte is mintegy tucatnyi extrémsportolónak: hétfő délutánra sikeresen átúszta a Föld mind a hét óceáni szorosát (Ocean's Seven sorozat). Hétfő reggel helyi idő szerint 6.39-kor az északír Donaghadee partjainál ugrott vízbe, hogy átússza az Északi-csatornát és mintegy 40 kilométer megtétele után kikászálódjon a 14 fok körüli vízből a skóciai Portpatrick kikötőnél.

A távot 12 óra 11 perc 20 másodperc alatt teljesítette,

ami Ocean's Seven világrekord.

Ezzel az állomással Mányoki Attila már nem először próbálkozik, tavalyi kísérlete során például több medúza is megcsípte, ami miatt a célba érés előtt eszméletlen állapotban szedték ki a vízből.

Érdekes még az is, hogy az Északi-csatorna - ami az úszó szerint mind közül a legnehezebb - volt az egyetlen, amelynek átúszásával Mányoki Attila kétszer is próbálkozott korábban, minden más óceáni szoros elsőre megvolt neki.

A sorozatot 2013. augusztus 20-án kezdte a La Manche-csatorna átúszásával.

Nyitókép: manyokiattila.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018