eur:
393.67
usd:
369.43
bux:
65712.39
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

180 fokos fordulat Kenderesi Tamás ügyében

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke betekinthetett a koreai rendőrségi jegyzőkönyvbe, egy szó sincs benne szexuális zaklatásról.

Kenderesi Tamás szombaton lesz két hete, hogy hazatért a kvangdzsui vizes-világbajnokság helyszínéről, ahonnan azért nem tudott időben Magyarországra repülni, mert nyomozás folyt ellene egy szórakozóhelyen történtek miatt: a korábbi hírek szerint megérintette egy helyi nő fenekét, ezért szexuális zaklatás miatt vizsgálat alá vonták egy videó-felvétel alapján.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a hazatért úszóval azonnal leült és elmondatta vele, mi történt, de a teljes igazságot.

"Bizonyos vagyok abban, hogy ő ezt el is mondta. Ezután összehívattam a fegyelmi bizottságot, és amennyiben Kvagdzsuból megérkeztek a hivatalos iratok, amik tartalmazzák, hogy mi történt, lefolytatják az itthoni fegyelmi vizsgálatot" - mondta el az InfoRádióban Wladár Sándor.

A sportvezető aztán elmondta,

kezében tartott egy rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyben a szexuális zaklatás szóösszetétel egyáltalán nem szerepelt. "Én ezt magam a saját szememmel láttam"

- jelentette ki határozottan Wladár Sándor, aki szerint a Reuters rosszul megfogalmazott hírét vette át szerencsétlenül a magyar média.

Annyit még elmondott azok kedvéért, "akiket jobban érdekel ez a téma", hogy a történtek jó összefoglalását az Index hétfői cikkében lehet megtalálni, ami "rávilágít arra, hogy miért volt ilyen érzékeny a koreai hatóság, és hogyan vezettek a történtek a Reutersben megjelent hírhez".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×