eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Uefa.com

Isztam-bulimeccs angol szereplőkkel

Szerda este a Liverpool és a Chelsea küzd meg egymással a labdarúgó Európai Szuperkupa fináléjában. Az InfoRádió főmunkatársa szerint gálameccsre számíthatunk.

Amióta az éveken keresztül állandó helyszínnek számító, monacói II. Lajos Stadionból vándorútra indult a döntők sora, rendeztek már a Balkánon döntőt, Szkopjében, éppen két éve, amikor legutóbb játszott angol klub, a Manchester United. Angol csapat egyébként legutóbb 2005-ben nyert (éppen a Liverpool, az orosz CSZKA Moszkva ellen, hosszabbításban), a Premier League klubjai azóta négy döntőt is elveszítettek. Kettőt a Man United, kettőt a Chelsea,

akár le is vonhatjuk azt a következtetést, hogy az angolok nem tartják élet–halál kérdésnek ezt a döntőt. Most mindenesetre biztosan angol győztest avatnak.

Még ennél is érdekesebb, hogy német edző még soha nem nyerte meg az Európai Szuperkupát, de angol sem tegnap diadalmaskodott, hanem 1982-ben. Korábban, mint a szerda esti döntő bármelyik játékosa is megszületett volna. Ma Frank Lampard, a Chelsea menedzsere léphet a hajdanán az Aston Villával sikeres Tony Barton nyomába. S Jürgen Klopp lehet az első német.

A Liverpool most Isztambulban játszik majd a serlegért, 2005-ben Isztambulon keresztül jutott el a monacói döntőbe. A török városban nyerte meg a Bajnokok Ligája döntőjét 0–3-ról, tizenegyesekkel az AC Milan ellen.

A „Vörösök” a kapus Alisson Becker kivételével a teljes csapatával utazott a mérkőzésre, Dejan Lovren kimaradt, a horvát védő az AS Romával tárgyal. A Chelsea-ben mindenki Frank Lampard rendelkezésére áll, de a hírek szerint N’Golo Kanté sérülése nem jött teljesen rendben.

Ezért a Kepa, Azpilacueta, Zouma, Christensen, Marcos Alonso, Jorginho, Kante, Pulisic, Mount, Barkley, Giroud tizenegy a legvalószínűbb.

Érdekes, hogy 2015 óta szinte mindig szoros mérkőzést vív egymással a két csapat, a legutóbbi kilenc meccsből csak az utolsót tudta az egyik csapat (a Liverpool) két góllal megnyerni. Ez belevág abba a képbe, amely azt mutatja, a legutóbbi hat Szuperkupa-döntőből négy hosszabbítást hozott.


A mérkőzést az M4 21 órától közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×