eur:
394.75
usd:
370.43
bux:
65337.27
2024. április 19. péntek Emma
Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (k, jobbra) a gólját ünnepli csapattársaival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott FTC - GNK Dinamo Zagreb első mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2019. augusztus 6-án.
Nyitókép: Sigér Dávid, a Ferencváros játékosa (k, jobbra) a gólját ünnepli csapattársaival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott FTC - GNK Dinamo Zagreb első mérkőzésen a zágrábi Maksimir Stadionban 2019. augusztus 6-án. MTI/EPA/Antonio Bat

Nehéz feladat előtt a Ferencváros

Többhetes programot biztosíthat kedd este a Ferencváros a híveinek. A nyár harmadik telt házas (vagy szinte telt házas) Üllői úti kupamérkőzésén a Dinamo Zagreb ellen továbbjutással eldöntené, hogy „legalább” az Európa-ligában mindenképpen szerepel majd az ősszel. De, persze nyitva maradna a nagy álom, a BL-szereplés lehetősége is.

A zöld-fehérek egy hete, a Maksimir Stadionban a hetedik percben hátrányba kerültek a Dinamo Zagreb ellen, de a második félidőben Sigér Dávid fejesével ki tudtak egyenlíteni, s így döntetlennel várják a ma este nyolc órakor a Grouapama Arénában kezdődő visszavágót.

Amióta Szergej Rebrov a csapat edzője – s erre emlékeztetett a legnagyobb horvát sportlap, a Sportske Novosti is – a Fradi mindössze egy Magyar Kupa-mérkőzést veszített csak pályaválasztóként.

Nenad Bjelica, a vendégek edzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy győzni jöttek Budapestre – mi mást mondott volna? A Dinamo 2011 óta minden idegenbeli BL-selejtezőjén olyan eredményt ért el, amellyel este legalább a hosszabbítást kiharcolná, s egyetlen, tavalyi, a Young Boys elleni berni 1-1-t nem számítva csak olyat, amellyel továbbjutna már a kilencvenedik perc után.

A feladat tehát egyáltalán nem könnyű a Ferencváros számára, de Rebrov okkal beszélt arról az elmúlt napokban, hogy csapata a mostani őszön már jutott tovább úgy, hogy esélytelenebbnek tartották, mint a Ludogoreccel szemben, de lépett úgy is tovább, még pedig nagy csatában, hogy favoritnak ítélték, mint a Valletta ellen. A lényeg a továbbjutás.

Rebrov egy viszonylag állandó, 13-14 játékosból álló kerettel játszotta végig az eddigi nyári tétmérkőzéseket, ebből kiesett Davide Lanzafame, de bevethető már az elefántcsontparti származású Franck Boli, a 2018-as norvég bajnokság gólkirálya. Mindazonáltal meglepetés lenne, ha a kezdő csapatban kapna helyet. Két poszton cserélgette eddig Rebrov a szereplőket, az egyik a balhátvédé, ahol valószínűbb Eldar Ćivić, mint Marcel Heister játéka, s az is megkockáztatható, hogy marad majd Sigér Dávid a csapatban, Danilo Ihnatenko kárára.

Abban az esetben, ha a Ferencváros továbbjut a párharcból, a BL playoff-körében a Rosenborggal vagy a Mariborral játszhat, valószínűbb, hogy az előbbivel, mert a norvégok 3-1-re győztek Szlovéniában. Ha azt a párharcot is megnyeri augusztus végén, akkor bekerül a Bajnokok ligája főtáblájára. Ha nem, akkor automatikusan átkerül az Európa-liga csoportkörébe.

Abban az esetben, ha kiesik a Dinamo Zagreb ellen, már most átmegy az Európa-liga mezőnyébe és a csoportkörért a Maccabi Tel-Aviv–FK Sūduva párharc továbbjutóját kapja. Előzetesen a Fradit tavaly az Európa-liga selejtezőjében kiejtő izraeli csapat tűnt esélyesebbnek, de a litvánok idegenben 2-1-re megnyerték az első meccset.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×