eur:
395.08
usd:
371.04
bux:
65161.94
2024. április 19. péntek Emma
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Meglepő koreai információk Kenderesi Tamás ügyéről

A Hableány-katasztrófa idején a magyar sajtót segítő koreai magyar nő érdekesnek tűnő értesüléseket osztott meg a nyilvánossággal. Azt is leírta, miért nem tudják az ottaniak, hogy Kenderesi Tamás magyar.

A Hableány-katasztrófa idején a magyar sajtót koreai információkkal ellátó, Szöulban élő magyar, Eugenia S. Lee terjedelmes írást tett közzé a kvangdzsui vizes-világbajnokság záró éjszakáján szexuális zaklatás vádjával letartóztatott, majd később elengedett Kenderesi Tamás ügyében.

Az itthon nagy visszhangot kiváltó ügyről azt írja,

"itt a kutya sem emlegeti a magyar úszó dolgát,

mondjuk nem is igen tudnak róla, lévén egyik híradás sem említi, csak szalaghír, ott is úgy szerepel, hogy a külföldi versenyző".

Eugenia S. Lee a Kenderesi Tamás közleményébe foglaltakat tagadva azt is írja, Koreában "nem sajátosak" a kulturális alapelvek, tehát szerinte nem az volt a baj, hogy ami Magyarországon belefér, Koreában nem.

Egy másik, korábbi posztjában pedig úgy fogalmaz, helyi információk szerint Kenderesi nem véletlenül ért hozzá a lányhoz, hanem

"megfogdosta a fenekét, és ezt a biztonsági kamera rögzítette".

Kenderesi Tamással ellentétben azt is állítja, nem táncosnő volt, akihez hozzáért a sportoló, hanem egy vendég, és mire a lány hívására a rendőrök kiérkeztek, Kenderesi Tamás már távozott, a kamerafelvételek alapján kezdeményezték az eljárást ellene.

Eugenia S. Lee azt is ecseteli,

Kenderesi Tamás ha bocsánatot kér a lánytól és ő ezt elfogadja, "csökken a büntetése".

"A koreai jog szerint az őszinte beismerés és megbánás nagyban csökkenti a büntetést. A vallomástétel alatt ugyanarra sok alkalommal rákérdeznek.

Amennyiben egyszer is mást mond, hazugságnak minősül az állítása"

- ecsetelte a koreai magyar nő, aki szerint "a jelenlegi állás szerint mindenképp felelősségre vonják" az olimpia bronzérmes úszót.

Arról, hogy miért nem említik az ottani híradások Kenderesi Tamás nemzetiségét, azt írta, az ottani szokások nem engedik, hogy egy országot egy-egy ilyen esemény mentén ítéljenek meg.

Az ügyben már megnyilvánult Kenderesi Tamás, a Magyar Úszó Szövetség és a sportoló barátnője is. Kenderesi Tamás 10 napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×