eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Haladás második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a mezőkövesdi stadionban 2018. április 7-én. A Haladás 2-1-re nyert.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Lejtőn a Haladás - kiszorulhat a másodosztályból is

Nem tudott dönteni a szombathelyi közgyűlés a rendkívüli támogatásról, bukhatja az NB II-es licencet is a futballklub.

Korábban döntött a szombathelyi közgyűlés 150 millió, aztán plusz 50 millió forintról a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. számára, bizonyos feltételekkel. Ilyen a gazdasági társaság teljes átvilágítása, és az is, hogy a klubvezetők készfizető kezességet vállalnak az önkormányzati támogatás visszafizetésére arra az esetre, ha a megtett intézkedések és az önkormányzati támogatás folyósítása ellenére a csapat mégsem kapja meg a NB-s licencet. Az önkormányzat feltétele volt az is, hogy csak akkor utal, ha a többi tulajdonos maradéktalanul teljesíti fizetési kötelezettségét.

Az előkészített szerződést nem fogadta el a Haladás a május 23-án tartott taggyűlésen, és több módosítási javaslattal fordult a városvezetéshez. Ezért rendkívüli ülést hívtak össze csütörtökre, amelynek elején még 11, aztán 12 képviselő volt jelen, de végül kilencen maradtak – vagyis kevesen a határozatképességhez, a napirendet sem tudták elfogadni - írja a vaol.hu.

Puskás Tivadar polgármester azt kérte a Haladás vezetőitől, teljesítsék fizetési kötelezettségeiket, ezt igazolják, akkor a korábbi közgyűlési döntés értelmében azonnal utal az önkormányzat 150 millió forintot. Csakhogy az MLSZ már pénteken dönt a licencről, és mivel a pénz hiányában a klub nem tud megfelelni a nevezési feltételeknek, vélhetően a másodosztályú indulás jogát is megvonják a tavasszal az NB I-ből kieső patinás futballcsapatnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×