eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Dárdai Pál nagyon melléfogott Zamárdiban

A zamárdiak szerint közvetlen, kedves ember Dárdai Pál, aki szabadságának nagy részét a Balaton-parti városban tölti.

A szezon végeztével köszönt el a német Bundesligában szereplő Hertha BSC kispadjától Dárdai Pál. Jelenleg Zamárdiban él, s ahogy Csákovics Gyula, a város polgármestere fogalmazott: nagyon közvetlen, kedves ember, bárkivel is találkozik a városban beszélget velük, elkészülhetnek a közös fotók és mindenkinek ad autogramot. Egyre inkább kötődik a településhez, egyfajta nagykövetük lett, tavaly pedig megválasztották díszpolgárnak.

Első szóra igent mondott, amikor felkérte a település arra, hogy a Dárdai Team lépjen pályára azon a jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen a helyi megye hármas bajnokcsapat ellen, melyet a súlyos balesetet szenvedett Széll Kolett megsegítésére szerveztek. Ez már a második alkalom volt, hogy az egykori kiváló labdarúgókból gründolt együttes segített.

A futballszakember a Balaton-parti városban tölti a nyarat, de szinte semmire sincs ideje - panaszolta Dárdai a sonline-hu-nak.

"Minden reggel elmegyek futni, utána elvégzem azokat a ház körüli dolgokat, melyek az én reszortom, például lenyírom a füvet. Majd előkészítem a medencét, hogy tudják használni a srácok, és úszom egy jót a Balatonban.

Mire lezuhanyzom, addigra a feleségem megcsinálja a reggelit. Délutánonként hajókázunk és élvezzük a magyar tenger szépségét, s rengeteg vendég fordul meg a házunkban. Szeretek horgászni, de a nagy fogás még elmaradt, folyamatosan jönnek az ismerősök, akik ellátnak jó tanácsokkal, s hogy kitől kaptam a legjobb instrukciókat, majd az idény végén elárulom" - mondta a mindennapjairól.

Nem hiányzik neki a futball körüli nyüzsgés, kikapcsolta a telefonját, nem néz televíziót. Csak a családra és magára figyel.

"Majd, ha a játékos belenéz a szemembe és látja benne a tüzet, én pedig azt érzem, hogy újra száz fokon tudok égni, akkor majd meghallgatom az ajánlatokat" - mondta, és elárulta, az idény végeztével voltak megkeresései, de mindegyiket visszautasította, mert most szeretné kihasználni a 15 év után már kijáró hosszabb szünetet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×