eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A ferencvárosi Tokmac Nguen (j) és Jordan Ikoko (j), a bolgár Ludogorec játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott mérkőzésen Budapesten, Groupama Arénában 2019. július 10-én. Ferencváros – Ludogorec 2-1.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Idegenbeli győzelemmel simán továbbjutott a Ferencváros

Nagyszerű kezdéssel gyorsan kétgólos előnybe kerülve, a második félidő elején újabb gólt szerezve a Ferencváros magabiztosan továbbjutott a BL-selejtezőben a bolgár Ludogorec ellen. A magyar bajnok 3-2-re nyert, s kettős győzelemmel, 5-3-s összesítéssel lépet egyet előre. Következő ellenfele a máltai Valletta FC lesz.

Szergej Rebrov ugyanazt a tizenegyet választotta kezdőcsapatának, amelyik a Groupama Arénában is kezdett, a tavaszi védelem előtt, Tokmac Nguen kivételével új vagy visszatérő játékosok kaptak helyet. (Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratyin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Priskin). A bolgároknál három új játékos kezdett, de nem volt köztük Claudiu Keserü.

A 2. percben nagyot léphetett volna előre a Fradi a továbbjutás felé, de Haratyin a kapu fölé fejelte Skvarka beadását.

A 17. percben ellenben már megszületett a gól: az ukrán Haratyin Zubkov szöglete után látványos fejessel vette be a Ludogorec kapuját. Ludogorec–Ferencváros 0-1, összesítésben 1-3.

A 19. percben Marcelinho 17-18 méteres szabadrúgása után a labda a jobb kapufa külső részéről pattant ki.

A 20. percben ellenben a szlovák Skvarka – Zubkov előkészítése után – nyolc méterről a kapuba lőtt. Ludogorec–Ferencváros 0-2, összesítésben 1-4.

Ezzel a góllal eldőlt, hogy biztosan nem lesz hosszabbítás, a bolgároknak pedig négy gólra lett volna szüksége a továbbjutáshoz.

A 22. percben szépítettek a bolgárok, Georgi Terziev fejelt szöglet után a kapuba. Ludogorec–Ferencváros 1-2, összesítésben 2-4

Minden két percben van esemény, ezúttal Ignatyenko szabálytalankodott Tchibotával szemben, ám Marcelinho 17 méterről, laposan az oldalhálóba lőtt.

A 27. percben büntetőhöz jutott a Ludogorec, Lovrencsics ellen fújták be, Swierczok javára. A sértett lőtte a tizenegyest, a lengyel szerencsére szórakozott, panenkázott, Dibusz felpattant a földről, s vert helyzetből hárított.

A második félidőre a bolgár edző, Sztoicso Sztoiev becserélte Claudiu Keserűt.

A 48. percben újabb gólt szerzett a Ferencváros. Tokmac egyéni játék után a balösszekötő helyéről lőtte, labdája Terzieven megpattanva került a hálóba. Ludogorec–Ferencváros 1-3, összesítésben 2-5.

Az 55. percben Keserü először mutatot vaslamit: kapura fordult, 10 méterről lőtt, Dibusz Dénes lábbal védett.

Az 57. percben Ihnatenko helyére Sigér Dávid állt be. Három perccel később a könnyebvben megsérülő Tokmac is lement, Varga Roland állt be.

A 68. percben, mikor már leült a mérkőzés, öngóllal szépített a Ludogorec, egy bal oldali beadás után Heister, valójában senkitől sem zavartatva, belebotlott a labdába, öt méterről öngólt rúgott. Ludogorec–Ferencváros 2-3, összesítésben 3-5.

A 72. percben következett a mérkőzés utolsó cseréje: Priskin Tamás lebandukolt, Davide Lanzafame pedig beállt.

A 77. percben Dibusz Dénes védett látványosan egy távoli lövést. A csereként beállt Biton próbálkozott.

A 83. percben a román Cosmin Moti durván szabálytalankodott Zubkovval, piros lapot kapott.

Kettős győzelemmel továbbjutott a Ferencváros végül, folytatódott a magyar csapatok remek rajtja, az idei kupanyár eddigi mérlege ötből öt győzelem.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×