eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vuhszi, 2018. július 25.Szilágyi Áron a vuhszi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében vívott Magyarország-Németország mérkőzésen 2018. július 25-én. A magyarok bronzérmet nyertek. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Nyitókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Szilágyi Áron: végre nem mindenhol saját magammal találkozok szembe

Egy jókora teherrel kisebbet visz a vállán Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó a budapesti világbajnokság előtt néhány nappal.

Csütörtök este tértek haza Telkiből két hét után Budapestre a vívó-világbajnokság reménybeli magyar főszereplői, köztük a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, aki - mint az InfoRádióban elmondta - most még vívóklubjában elvégzi az utolsó simításokat, majd a csapat többi tagjával egy fővárosi szállodába költözik, onnan pedig csak a versenyhelyszínekre fog kijárni. A selejtezők után, amiben ő nem szerepel, csütörtökön lép először pástra.

Abban biztos, hogy a BOK Csarnokba fantasztikus környezetet varázsolnak majd a rendezők, és ha elég szurkoló kijön, az a versenyzőknek extra segítség lesz.

A kardcsapat számára a világbajnokság ténye és a budapesti helyszín mellett az is motivációt jelent, hogy ez fontos állomás a tokiói olimpia felé vezető úton.

"Olyannyira, hogy az Európa-bajnokságot, egyes Grand Prix- és világkupaversenyeket is ennek a felkészülésnek rendeltük alá. Nagyon bízom benne, hogy a legjobb formámban fogok tudni versenyezni" - fogalmazott Szilágyi Áron, aki az egyéni felkészülésbe is új elemeket illesztett be, új szakemberekkel is dolgozik, a csapat pedig taktikailag is igyekszik megújulni, illetve az egyes ellenfelekből külön felkészülni.

Szilágyi Áron kicsit eltűnt a reflektorfény elől, s

míg korábban (2013, vb) az arcával tele volt a város, most ezzel a nyomással nem kellett megküzdenie, nem kellett feldolgoznia külön azt, hogy lépten-nyomon saját magával kerül szembe.

"Szeretnék jól teljesíteni, szeretném azt mondani a vb után, hogy jó vívást mutattam a legerősebb ellenfelekkel szemben. Ha dobogóra állhatok egyéniben vagy csapatban, elégedett leszek... bár ezt csak annak fényében lehet majd értékelni, hogy hogyan zárult a világbajnokság" - fogalmazta meg várakozásait Szilágyi Áron.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×