eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Leimeter Dóra (j) és a koreai Oh Hi Dzsi a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: szégyen volt ez a 64-0

Komoly baja van a vb-házigazda Dél-Korea és Magyarország közötti vízilabdamérkőzés kimenetelével az InfoRádió állandó sportági szakértőjének.

Kiütéses győzelemmel kezdett a magyar női és férfiválogatott is a kvangdzsui vizes világbajnokságon. A nők 64-0-ra verték a házigazda Dél-Koreát, míg a férfiak Új-Zéland ellen nyertek 24-4-re.

Előbbi mérkőzésről szólva Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője elmondta, "eléggé kellemetlen nekünk, magyaroknak".

"Elkövettük azt a hibát, hogy a vízilabda népszerűsítéséről elfeledkeztünk, és

Koreában, ahogy elkezdték a vízilabdát, be is fejezték.

Butaság, hogy finoman mondjam" - értékelte a nehezen értékelhetőt Faragó Tamás, aki szerint a szervezők is hozzájárultak ehhez a "szégyenhez".

Hogy mivel?

"Ha egy olyan csapat ellen játszunk, amelynek a tagjai az előző hónapokban még úszók voltak, illetve kislányok, gyerekek ellen játszunk, és számíthat később a gólkülönbség a továbbjutás szempontjából, akkor a szabály nagy butaság."

Akit érdekel a teljes mérkőzés, ITT megtekintheti:

A férfiak fölényes sikerrel (24-4) zárult mérkőzéséről azt mondta, "más tészta", Új-Zélandon ugyanis van férfivízilabda, annak alapjait magyar szakemberek tették le.

"Az eredmény bemelegítésnek jó, esetleg edzésből mérkőzést játszani jó, a további mérkőzések döntik el, hogy ezekek a mérkőzések mit érnek.

De az nem egy nagy okosság, hogy a negyeddöntővel kezdődnek az igazi mérkőzések" - fogalmazott a sportági legenda.

A női válogatott európai idő szerint kedd hajnalban 2.50-kor Kanada ellen folytatja, a férfiak szerda reggel 4.10-től, Spanyolországgal szemben. Mindkettő "már komoly mérkőzés" lesz Faragó szerint, ezeken "már pontosan le lehet mérni, hogy mire számíthatunk a végén". Kanadát legyőzni szerinte a nők számára "férfimunka" lenne, a spanyol férfiak pedig az utóbbi időben "olyan erényeket mutattak, amivel közel kerültek hozzánk". Mindkét mérkőzésen győzelmet vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×