eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A 22 éves Takács Tamara világbajnoki aranyéremmel ünnepelte a születésnapját. (Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)
Nyitókép: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Kiderült, milyen szerrel bukott meg a világbajnok magyar kajakos

Takács Tamara korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin szerint lerítt róla, hogy meg nem engedett szerrel élt.

Fennakadt a doppingvizsgálaton Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakos. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség tájékoztatása szerint első fokon négyéves eltiltással sújtotta a sportolót, akit 2017-ben itthon az év legjobb női versenyzőjének választottak.

A Blikk úgy értesült, hogy Takácsot még februárban ellenőrizte a Magyar Antidopping Csoport (MACS), és a szintetikus szteroidok közé tartozó sztanozolol nevű szerrel bukott meg. Amíg az eljárás le nem zárul, az ICF semmilyen részletet nem közöl az üggyel kapcsolatban.

Dányi Szilárd (48), a kajakos ügyvédje elmondta, élnek a fellebbezés jogával, mert szerinte védence szándékosan semmilyen doppingszert nem szedett be, ezáltal nem is követhetett el szándékos doppingvétséget. Valaki az akaratán kívül az ételébe, az italába tehette a szert, vagy valamelyik, legálisan szedhető táplálékkiegészítője szennyeződött, ezáltal jutott doppingszer a szervezetébe. Emiatt a sportolónő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen

Takács tavaly a belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes lett 5000 méteren, míg 1000 méteren ezüstérmet nyert. Tavaly nyáron hagyta el edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, és az idei szezont Simon Miklós irányításával kezdte meg.

Fábiánné Rozsnyói Katalin a Borsnak azt mondta, a lánya mutatott egy képet Takácsról, és azonnal tudta, hogy meg nem en­gedett szerrel élt, mert "az ilyesmi lerí egy kajakosról". Új edzője viszont hisz tanítványa ártatlanságában, úgy vélekedett, hogy "genetikai, azaz a fiús alkatából fakadó meglepően magas tesztoszteronszintje lehet az ok".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×