eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter

Tehetségtelennek találták a világ negyedik legdrágább futballistáját

Elképesztő összeget, 126 millió eurót fizet az Atlético Madrid a Benficának a mindössze 19 éves João Félixért. Az előző idény felfedezettje – Neymar, Philippe Coutinho és Kylian Mbappé után – a futballtörténelem negyedik legdrágább játékosa lett.

João Félix Portugália északi részén, Viseuban született, az Os Pestinhas nevű kölyökcsapatból került a környék legtekintélyesebb klubjához, az FC Portóhoz. A „sárkányoknál” nem igazán kellett, hat év után elengedték, mert gyengének ítélték a fizikumát. Egy évet még a környéken, a Padroense FC mezében töltött.

Szerencséjére tizenöt évesen a Benficánál megtetszett a játéka az edzőknek. Egy évvel később már a piros-fehérek második csapatában is játszhatott, s bekerült a mindig erős portugál korosztályos válogatottba. Történelmet írt: soha nála fiatalabb játékos nem szerepelt a Benfica B-ben.

A 2018–2019-es idény előtt került az első csapathoz, amelyben aztán 26 bajnoki mérkőzésen 15 gólt szerzett. Játékát elsősorban Rui Costáéhoz hasonlították Lisszabonban. Az idény végén bajnoki címet nyert a csapattal, az Európa-ligában eljutott az elődöntőbe, ahol mesterhármast lőtt az Eintracht Frankfurtnak.

Antoine Griezmann távozásáról tudva az Atlético Madrid őt szemelte első számú célpontjának. Diego Simeone csapatában óriási változások történtek és történnek a mostani átigazolási időszakban, hivatalosan még csak négy napja van nyitva a „piac”, de a klub már 180 millió euróért eladott, s közel ugyanannyiért vett, s ebben még nincs is benne a majd Griezmannért érkező összeg. Sőt hozzátartozik a teljes képhez a szerződése lejárta után ingyen az Interhez igazoló Diego Godin távozása is. De nincs benne a Real Madridban nevelkedett Raúl Tomás megszerzése sem, akinek húszmillió eurós átigazolása perceken belül hivatalossá válhat.

João Félix mellett már érkezett Marcos Llorente (Real Madrid, 30 millió euró), Felipe (FC Porto, 20 millió), Héctor Herrera (FC Porto, ingyen), távozott Lucas Hernández (Bayern München, 80 millió), Rodrigo (Manchester City, 70 millió), Gelson Martins (AS Monaco, 30 millió), Luciano Vietto (Sporting CP, 7,5 millió) és Diego Godin (Internazionale, ingyen).

João Félixet a hírek szerint azzal tudta meggyőzni a klub vezetése, hogy azt ígérte, az ifjú tehetség lesz a csapat első számú sztárja. És ehhez méltóan meg is kapta Griezmann elárvult 7-es mezét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×