eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Wimbledon: Babosék a második fordulóban női párosban

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic duója bejutott a második fordulóba, a legjobb 32 közé a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyében. Stollár Fanny és Onsz Dzsabúr párosa kiesett.

Az első helyen kiemelt kettőst a vártnál nagyobb küzdelemre késztette az amerikai Jessica Pegula és Maria Sanchez, a csata három szettben, 1 óra 46 perc alatt dőlt csak el, de végül érvényesült a papírforma.

A magyar, francia duó tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott a füvespályás londoni tornán.

A női párosban kétszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea Wimbledonban eddig kétszer döntőzhetett ebben a számban, de 2014-ben (Mladenoviccsal), majd 2016-ban (a kazah Jaroszlava Svedovával) is alulmaradt.

A női párosverseny másik magyar résztvevője, Stollár Fanny - oldalán a tunéziai Onsz Dzsabúrral - ugyanakkor búcsúzott: kettősük két játszmában kapott ki a negyedik helyen kiemelt Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan kanadai, kínai duótól.

Eredmény:

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan (kanadai, kínai, 4.)-Stollár Fanny, Onsz Dzsabúr (magyar, tunéziai) 6:1, 6:3

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Jessica Pegula, Maria Sanchez (amerikai) 6:4, 3:6, 6:2

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×