Nyitókép: Kovács Tamás

Szoboszlai Dominik hihetetlen listára került fel

Infostart
2019. július 1. 11:55
A Transfermarkt rangsora szerint a világ hetedik legértékesebb tehetsége a Salzburg magyar futballistája.

Az átigazolási szakportál listáját a 70 millióra értékelt Real Madrid-csatár, Vinicius Junior vezeti, de mögötte ott van a 45 millió euróért szintén a spanyol sztárcsapatba szerződő másik brazil, Rodrygo, vagy a Chelsea ifjú csillaga, a sérülés után lábadozó Callum Hudson-Odoi.

Szoboszlai Dominik holtversenyben hetedik William Salibával, akit az Arsenal 30 millió euróért szerződtetne. A portál szerint a magyar középpályás értéke 12 millió euró, nem véletlen, hogy a jírek szerint több topklub, így az Arsenal, a Bayern München, a Bayer Leverkusen, az RB Leipzig, a Juventus, a Lazio, a Borussia Dortmund és az FC Barcelona is érdeklődik iránta.

Jelenleg azonban még a Salzburg játékosa, amelyben az előző bajnoki idényben 16 mérkőzésen három gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Előtte a tartalékcsapatban, az FC Lieferingben kilenc meccsen hat találat és négy gólpassz volt a mérlege a másodosztályban. Közben bemutatkozott a magyar válogatottban is, sőt fontos szerepe volt a sikerrel megvívott Európa-bajnoki selejtezőkön is.