eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Német Toni Josef (b) és a japán Okava Keigo (j) a belgrádi férfi vízilabda világliga szuperdöntőjének ötödik helyéért vívott mérkőzésen 2019. június 23-án. A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-13-ra nyert és így az ötödik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/EPA/Marko Metlas

Faragó Tamás: a világbajnokság már komoly megmérettetés lesz

Ötödik lett a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos belgrádi szuperdöntőjében. Az együttes a zárónapon 15-13-ra nyert Japán ellen. Farkas Dávid kérte értékelésre Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázót, az InfoRádió állandó sportági szakértőjét.

"Nem lehetünk büszkék, de vannak kifogások és indokok, amik alapján ez a helyezés elfogadható" - mondta a volt olimpiai bajnok vízilabdázó. Faragó Tamás az indokok között említette elsősorban, hogy a világbajnokságra készül a magyar válogatott, amely nem a világbajnokságra utazó csapattal ment ki Belgrádba, illetve eleve le is mondott annak a lehetőségéről, hogy itt nagyon jól szerepeljen. Hozzátette,

a szerb és a horvát válogatott kivételével a többiek nem nagyon vették komolyan a világligát.

Arra a kérdésre, hogy értékelése szerint a fiatalok teljesítménye mennyire volt meggyőző, Faragó Tamás azt mondta, aki egy hirtelen összeállított B válogatottban szerepel, annak elsősorban az a célja, hogy az A keretbe bekerüljön, a világbajnokságra kikerüljön. "Egy-két jó teljesítményt láttunk, de ennél többet szeretnénk a fiúktól" - fogalmazott a szakember.

"Szükség van az ilyen karakterekre"

"Az utolsó mohikán, aki egyszerre volt jó sportoló és jó sportember" - így jellemezte Faragó Tamás Gór-Nagy Miklós világbajnokot, aki bejelentette visszavonulását. A 36 éves világklasszis a Ferencvárosban marad, ezentúl az utánpótlás munkáját segíti majd.

Faragó Tamás azt mondta róla, hogy mindig minden pillanatban a maximumot próbálta kihozni a vízilabdából. Szerinte jó lesz az, hogy az utánpótlással foglalkozik, mert a magyar vízilabdának szüksége van ilyen karakterekre és ilyen férfiakra, akik nem csak vízilabdázni tanítják meg a játékosokat, hanem viselkedni is.

"Elvárás a legjobb négy közé jutás"

A házigazda szerb válogatott horvátok elleni, olimpiai kvótát érő 12-11-es világliga-győzelméről Faragó Tamás azt mondta, miután Belgrádban volt a mérkőzés, 4-5 ezer ember jött össze a lelátókon, és már nem is a vízilabdáról és a szerb győzelemről, hanem egyáltalán Szerbiáról volt szó.

"Az elvárás a magyar válogatottal szemben mindig a legjobb négy közé kerülés, mert a magyar vízilabda ezt megérdemli és nálunk ez kötelezettség is." MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar szakember szerint a szerb válogatott megérdemli az első helyet, ugyanakkor az egész világliga a minősítését majd a három hét múlva kezdődő koreai világbajnokság fogja megadni.

A világbajnoki esélyekről Faragó Tamás azt mondta, miután a világligán az esélyesek közül többen - például az Egyesült Államok, Görögország, Oroszország - nem volt jelen, a világbajnokság már egy komoly megmérettetés lesz. "Az elvárás a magyar válogatottal szemben mindig a legjobb négy közé kerülés, mert a magyar vízilabda ezt megérdemli és nálunk ez kötelezettség is" - tette hozzá Faragó Tamás egykori olimpiai bajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×