eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vb-ezüstérmes Magyarország egy alig ismert sportágban

A neve: 3x3-as kosárlabda. Kína nyert, az eredmény 19-13 volt, a tornát Amszterdamban rendezték. Olimpiai szám lesz.

A magyar női válogatott ezüstérmet nyert az Amszterdamban rendezett 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 19-13-ra kikapott Kínától.

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat korábban három győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, és egyetlen kudarcát a kínaiak ellen szenvedte el Hollandiában: csütörtökön 21-11-re kikapott az első helyen kiemelt ellenfelétől.

"Olyan szempontból bennünk van még az a meccs, hogy tisztában vagyunk vele: nagyon rosszul játszottunk" - nyilatkozta a wbasket.hu szaklapnak a döntő előtt Károlyi Andrea szövetségi kapitány. "Nem azt a játékot játszottuk, amit szerettünk volna, hanem amit Kína hagyott nekünk. Tanulva a hibáinkból, ezt még egyszer nem engedhetjük meg. Ugyanazzal a koncentrációval kell nekiállni, ahogy tették azt a lányok a spanyol és most a francia meccsen" - tette hozzá, majd kitért arra, hogy miként telt el az elődöntő és a finálé közötti három óra. "Ez a várakozás a 3x3 sajátja. Főleg így, hogy a szálloda nem a pálya mellett van, hanem egy hosszabb buszútra. Kávézunk, beszélgetünk, pihennek a lányok. Utána videózunk egyet és kezdjük az egészet elölről" - mondta a szakvezető.

A fináléban ismét a kínaiak voltak fölényben, 7-0-lal kezdtek, aztán a magyarok Medgyessy közeli találatával 10-5-re feljöttek a mérkőzés derekán. Ennél közelebb nem tudott zárkózni a válogatott, hamarosan 13-6 állt az eredményjelzőn, majd 13-7-nél időt kért a nemzeti csapat. Két perccel a vége előtt, 13-9-nél még megcsillant a remény, de egy kétpontos kínai kosár gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Az első helyen kiemelt ellenfél veretlenül nyerte meg a vb-t.

"Nem ez volt a legjobb meccsünk, de nagyon örülünk az ezüstnek is. Köszönjük a biztatást!" - mondta az összecsapás után mosolyogva Medgyessy Dóra.

Károlyi Andrea együttese - amely tavaly a manilai vb-n nyolcadik lett - érmesként részt vehet a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

A 3x3-as kosárlabdában - amely új számként szerepel a 2020-as olimpia műsorán - tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, amelyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

Eredmények:

döntő:
Kína-Magyarország 19-13

a 3. helyért:
Franciaország-Ausztrália 21-9

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×