eur:
393.95
usd:
370.02
bux:
65502.26
2024. április 19. péntek Emma
Az argentin Lionel Messi a Brazíliában zajló Copa America csoportkörében, az B csoport második fordulójában játszott Argentína - Paraguay mérkőzésen Belo Horizontében 2019. június 19-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: MTI/EPA/Yuri Edmundo

Nagy bajba került megint Messi

Argentína bajban! Miután az Albiceleste a második mérkőzését sem tudta megnyerni a Copa Américán, két forduló után az utolsó helyen áll a csoportjában. Csak akkor juthat tovább, ha az utolsó körben legyőzi a vendég katari válogatottat.

Mire Belo Horizontéban kifutott a pályára a két gárda (Dél-Amerikában használt, csikos mezéről kapott beceneve szerint az Albiceleste és az Albiroja), már véget ért a nap első mérkőzése. Ezen a katariak nagyon jól tartották magukat egészen a 86. percig, ám akkor Duván Zapata fejelt egy gólt. Ezzel a kolumbiaiak megszerezték a második győzelmüket, s a mezőnyből elsőként biztosították a helyüket a negyeddöntőben.

Az argentinok az első félidőben nem lőttek kapura, Lionel Messi szabadrúgása volt a legjobb kísérlet, de abból sem lett semmi. A paraguayiak ellenben végigvittek egy kontrát, Miguel Almiron szólója után Richard Sánchez lőtt gólt.

A második játékrész két kulcspillanata két büntetőhöz kapcsolódott. Az elsőből Messi kiegyenlített. A lövést a szokásos vita előzte meg, miután a brazil bíró a VAR segítségével ítélt tizenegyest, kezezésnek minősítve Ivan Piris megmozdulását. A másodikat ellenben az argentin kapus, a mecs egyik hősévé előlépő Franco Armani kivédte. Nicolás Otamendi feleslegesen szabálytalankodott Derlis Gonzálezzel, ez vitathatatlan tizenegyes volt. González maga lőtt, Armani védett.

Lionel Scaloni együttese két forduló után egy ponttal a negyedik a csoportban. Akkor juthat csak tovább, ha legyőzi a katariakat a harmadik mérkőzésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

Olyat tettek a demokraták Ukrajna érdekében, amire évtizedek óta nem volt példa

A Kongresszus házszabályi bizottsága átengedte azt a négy részre bontott segélycsomagot, amely biztosítaná Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni régió amerikai szövetségeseinek támogatását. Mivel a tervezetet ellenzi a republikánusok trumpista szárnya, elsősorban az Ukrajnának juttatandó 61 milliárd dollár miatt, Mike Johnson házelnöknek a bizottság demokrata tagjaira volt szüksége, hogy a három radikális republikánus ne akadályozza meg annak túlélését. Hasonlóra évtizedek óta nem lehetett példa, ami jelzi, mekkora a széthúzás a republikánus képviselők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×