eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Florentino Perez, a Real Madrid elnöke (b) bemutatja a csapat új játékosát, Eden Hazardot a Santiago Bernabeu Stadonban 2019. június 13-án. A Real 100 millió euró körüli összegért szerződtette a Chelsea-től a világbajnoki bronzérmes belga játékost.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez

Hazard megérkezett, de Mbappét akarják

„Még nem vagyok galaktikus, de igyekszem azzá válni” – mondta szerényen Eden Hazard, a Real Madrid új szerzeménye a bemutatásán. A belga válogatott csatár ötvenezer szurkoló előtt viselte először új klubja fehér mezét.

A mondattal arra utalt, hogy Florentino Pérez az ezredfordulót követő első években a világ legjobb játékosaiból igazolt a Real Madridhoz, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Michael Owen, Fabio Cannavaro is a klubhoz került. Az egyéni elismeréseket vagy a megnyert titulusukat tekintve mindegyikük gazdagabban dekorált volt Hazard-nál, aki ellenben kétségtelenül nagy fogás lehet a csapatnak.

Hazard ötéves szerződést kötött a Real Madriddal, a vételi ára körülbelül százmillió euró volt. Ez nagyjából az egyharmada annak az irdatlan összegnek, amelyet a „fehérek” már eddig elköltöttek a számukra szinte csak kudarcot hozó 2018–2019-es idény zárása óta.

A Chelsea-től érkező belgán kívül megvették az Eintracht Frankfurttól a szerb válogatott Luka Jovicot 60 millió euróért, az FC Porto brazil védőjét, Eder Militaót 50 millióért, majd a héten bejelentették a francia Ferland Mendy megszerzését is, az Olympique Lyontól érkező védő 48 millió euróba került. Rajtuk kívül már Real-szerződéssel rendelkezik a brazil Rodrygo, aki a Santost hagyta el, 45 millió eurót fizetett érte a Madrid.

Aki azt hinné, hogy a Real Madrid szurkolói elégedettek az eddigi költéssel, az téved. Az Hazard bemutatására várók azt kiabálták, hogy "Mabbét akarjuk (Queremos Mbappé)".

Hazard arról beszélt a bemutatásán, hogy szerinte nem szerződött túl későn a Madridhoz, 27 és 32 között vanak a futballisták a csúcson, ő pedig huszonnyolc éves. Azt is elárulta, hogy Luka Modrićtól „el akarta kérni” a 10-es mezt, de a horvát aranylabdás tréfásan ragaszkodott hozzá. A madridi szurkolók számára ennek a mondatnak az lehet az üzenete, hogy Modrić marad a klubnál. Hazard nevével ellátott mezt már árulnak a spanyol fővárosban, de egyelőre nincs rajta szám.

Eden Hazard a Real Madrid történetének mindössze harmadik belga játékosa, a mostani klubtárs, Thibaut Courtois volt a második. Az első az 1938-as születésű Fernand Goyvaerts volt, akit egyébként a Barcelonából igazolt át Santiago Bernabéu.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×