Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: jó esély van az éremre

Infostart / MTI
2019. június 13. 16:51
Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a férfi vízilabda világliga jövő heti, belgrádi szuperdöntőjére utazó 15 fős keretét.

A szombaton Bajnokok Ligáját nyert Ferencváros játékosai - összesen tízen - a csütörtök reggeli edzésen csatlakoztak a felkészülést már korábban megkezdőkhöz, közülük hárman - Gór-Nagy Miklós, Kállay Márk és Német Toni - utaznak Szerbiába.

"Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy

mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben"

- nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Märcz Tamás. A szövetségi kapitány kiemelte, a világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár csapatára, és elsőként arra kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a tornára készülő 15 játékos miként formálódik majd csapattá, később pedig arra, miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben.

"Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani, de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk" - tette hozzá a szakember.

Elmondta, a most kimaradók - összesen 12 pólós - Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készülnek a további feladatokra. A válogatott hétfőn utazik Belgrádba, ahol kedden Kanada ellen kezdi meg szereplését.

A világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének győztese kvótát szerez a jövő nyári tokiói olimpiára. A magyarok az észak-amerikaiakon kívül Japánnal és Spanyolországgal találkoznak a csoportkörben. A másik négyesben Ausztrália, Horvátország, Kazahsztán és Szerbia szerepel.