eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gulácsi Péter (j) védi Gareth Bale (k) lövését, mellettük Lovrencsics Gergő (b2) és Baráth Botond (elöl) a Magyarország - Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gulácsi Péter Wales legyőzéséről: a gól után kinyílt a pálya

A legjobb helyről "nézte" a magyar-walesi összecsapást a válogatott kapusa, aki szerint mind a két csapat tudta, mik a másik gyengéi. Marco Rossi hiánya pedig nem volt zavaró, a forgatókönyvet előre megbeszélték.

A magyar és a walesi labdarúgó-válogatott is óvatosan kezdte a mérkőzést, amelyet végül a magyar együttes a jobb helyzetkihasználásával nyert meg 1-0-ra - mondta a kapus Gulácsi Péter értékelve a budapesti győzelmet.

"Szerintem álltuk a sarat, jól tisztáztunk hátul, a srácok nagyon nagyot dolgoztak, és végül is Gareth Bale helyzetét kivéve nagyobb vész nélkül lehoztuk hátul a meccset" - fogalmazott az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa.

Szerinte a gólig mindkét csapat egy kicsit kivárásra játszott, ők is és az ellenfél is sokat járatta hátul a labdát, emiatt sok volt az "ide-oda" játék a mérkőzésen.

"A gól után kinyílt a pálya, több területünk lett, kis szerencsével a második gólunkat is meglőhettük volna, de utólag teljesen mindegy"

- összegzett Gulácsi Péter.

Arról, hogy négy mérkőzésből hármat megnyerve mennyire nőttek a magyar csapat kijutási esélyei az Eb-re, azt mondta, "inkább életben tartottuk őket, két hazai mérkőzésünket a riválisok ellen behúztuk, idegenben a kötelező mérkőzést megnyertük, de négy nagyon fontos mérkőzés még hátravan.

Lehet mondani, hogy a következő a sorsdöntő, de mindegyik az"

- értékelte a helyzetet a labdarúgó, aki szerint bravúrokra lesz szükség.

Úgy érzi, mind Wales, mind Magyarország felkészült ellenfeléből, ezért volt olyan visszafogott a kezdés: "tudtuk, hogy gyors embereik révén könnyen játsszák be a labdát a védelem mögé, ezért

megpróbáltuk többet birtokolni a labdát, többet futtatni őket elöl, hogy égessék az energiát,

de ők is olyan helyen járatták a labdát, ahol kevesebb esélyünk van megszerezni azt".

Arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány hiánya nem volt-e zavaró, azt mondta, "szerencsére minden jól alakult, de mindent megbeszéltünk előre, a forgatókönyv pedig be is jött".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×