Ismét kikapott a női pólóválogatott

Infostart / MTI
2019. június 5. 21:41
A magyar válogatott simán, 14-9-re kikapott az orosz csapattól a Duna Arénában zajló női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének szerdai második fordulójában.

Ugyan védekezésben jól kezdett a magyar csapat - az oroszok csak egy megúszásból tudtak gólt szerezni -, elöl nehezen vette fel a ritmust és közel öt percig nem talált a hálóba. Ekkor Rybanska Natasa lőtte ki a bal felső sarkot, a túloldalon viszont emberelőnyből azonnal jött a válasz. Egy kontra után Illés Anna egyenlített messziről, de az oroszok újra előnybe kerültek, sőt Aljona Szerzsantova ötméteresével először vezettek két góllal. Az első szünet előtt Szilágyi Dorottya lövése szerencsésen csúszott a képzeletbeli gólvonalon túlra.

A második felvonás egy elrontott magyar előnnyel és újabb orosz góllal indult, majd Szilágyi ötméteresből faragott a hátrányon, de az oroszok gyorsan visszaállították a kéttalálatnyi különbséget. Egy végletekig végigvitt fór után tovább hízott a vendégek előnye, majd a közvetlenül a szünet előtt kapott előnnyel sem tudott élni Bíró Attila együttese.

A nagyszünet után is az oroszok találtak elsőként kapuba, a magyarok játéka pedig ideges és kapkodó lett, Tóth-Csabai Dóra például szemben a kapussal lőtt ziccerben a kapufára. Ezekben a percekben csak Gangl Edina védései tartották a lelket a házigazdában. A világklasszisnak számító Jekatyerina Prokofjeva pazar lövésével szemben már ő is tehetetlennek bizonyult, ugyanakkor Csabai-Tóth is megvillant egy gyönyörű ejtéssel.

A zárónegyed legelején Prokofjeva újabb szép megmozdulása végleg eldöntötte a találkozót, amely egy adok-kapok gólpárbajjal zárult, de összességében rendkívül könnyedén nyertek a vendégek.

A B csoport állása: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Oroszország 5, 3. Kanada 1, 4. Magyarország 0

Az A csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Hollandia 3 (22-15), 3. Ausztrália 3 (19-19), 4. Kína 0

A csütörtöki program:

A csoport:

Hollandia-Ausztrália 16.45

Kína-Olaszország 20.15

B csoport:

Oroszország-Egyesült Államok 15.00

Magyarország-Kanada 18.30