Nyitókép: Bugány János

A szezon legkeményebb meccsei várnak a Fradira

Infostart / MTI
2019. június 5. 20:53
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata csütörtöktől Hannoverben, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepel, a negyeddöntőben a horvát Jug Dubrovnik lesz az ellenfele.

A magyar bajnoknak és kupagyőztesnek nem lesz könnyű dolga a torna nyitómérkőzésén, ellenfele ugyanis a B csoport úgy nyerte meg, hogy 14 mérkőzéséből tízen győzött, kétszer játszott döntetlent, és csak kétszer kapott ki. A Jug rendszeres résztvevője a nyolcas döntőnek, tavaly negyedik lett, 2017-ben a Szolnok mögött ezüstérmet szerzett, 2016-ban pedig megnyerte a sorozatot.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón a két vezetőedző - Varga Zsolt és Vjekoslav Kobescak - egyetértett abban, hogy mindkét együttes számára a szezon legnehezebb mérkőzései jönnek, és már a negyeddöntő megnyerése is nagy feladat.

A Jug az elmúlt négy év mindegyikében győzött a nyolc között, és Kobescak egyértelművé tette: most is ez a céljuk.

"Semmit nem jelent, hogy a Ferencváros csoportja negyedik helyén végzett. Nehéz találkozóra számítok"- jelentette ki a szakember.

A két edző számára azért is különleges lesz a mérkőzés, mert 1997 és 2001 között - amikor mindketten a Mladost Zagrebben játszottak - nemcsak csapat-, hanem szobatársak is voltak.

Ha az FTC sikerrel veszi a negyeddöntőt, akkor korábbi csoportriválisa, a spanyol Barceloneta vagy az olasz BPM Sport Management vár rá.