Nyitókép: pfla.hu/Varga Ildikó

Hornyák Zsolt lett a Puskás Akadémia vezetőedzője

Infostart
2019. június 3. 13:32
Legutóbb a cseh Slovan Liberec trénereként dolgozó szlovákiai szakember irányítja az élvonalbeli futballcsapatot Felcsúton.

Hornyák Zsolt irányításával vág neki a 2019–2020-as szezonnak a Puskás Akadémia - közölte a klub honlapja. A köbölkúti származású tréner labdarúgóként többek között a Slovan Bratislavánál, Kassán, az Inter Bratislavánál és a Dinamo Moszkvánál futballozott. Játékosként négyszer nyert szlovák bajnokságot, kétszer szlovák kupát, és egyszer csehszlovák bajnoki címet. A korábbi védő háromszor lépett pályára a szlovák nemzeti együttesben.

Hornyák Zsolt szakvezetőként dolgozott Örményországban, Máltán, Oroszországban és Csehországban. A jereváni időszakában két klubbal is szerzett trófeát: az FC Mika vezetőedzőjeként elhódította az örmény szuperkupát, a Bananc trénereként bajnokságot és szuperkupát nyert. A 46 éves szakember az előző szezonban a cseh Slovan Liberec mestere volt, hatodik lett a cseh élvonalban.

Hornyák Zsolt kettő plusz egy évre kötelezte el magát. A csapat június 17-én kezdi a felkészülést az új szezonra.

A Puskás Akadémia Benczés Miklóssal kezdte a legutóbbi évadot, őt a tavaszi szezonra Radoki János váltotta, az utolsó néhány fordulóban már Komjáti András klubigazgató irányította a csapatot, amely végül a 7. helyen zárta a bajnokságot.