eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Szeged és a macedón Szkopje játékosai dulakodnak a kézilabda férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje visszavágó mérkőzésen a szegedi Városi Sportcsarnokban 2019. május 5-én. A magyar csapat 29-25-re győzött, de a Vardar Szkopje 56-52-es összesítéssel továbbjutott a négyes döntőbe.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Büntetést kapott a Szeged és a Vardar is

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a MOL-Pick Szegedet és a macedón Vardar Szkopjét is megbüntette, mert a két csapat legutóbbi mérkőzésén, a férfi Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó utolsó percében tömegjelenet alakult ki a pályán.

A fegyelmi testület megállapította, hogy a vendég Vardar brazil beállósa, a nyáron Veszprémbe igazoló Rogério Ferreira Moraes súlyos szabálytalanságot követett el, amiért a játékvezetők azonnal kizártak. A házigazda Szeged két játékosa, Dean Bombac és Matej Gaber ezt követően verbálisan és fizikailag is provokálta őt, ekkor a két csapat szinte összes kézilabdázója, illetve a szakmai stábok tagjai a pályára tódultak, de kimondottan erőszakos cselekmény nem történt.

Miközben állt a játék, a hazaiak korábban kiállított spanyol légiósa, Jorge Maqueda visszatért a pályára, a szakmai stáb tagjai közül pedig Djordje Ignjatovic és Marko Krivokapic is megsértette az EHF tisztviselőjét, ezért előbbit kizárták.

A testület a szlovén irányítót, Bombacot 3000 eurós bírsággal sújtotta, mivel ő robbantotta ki a dulakodást. "Fizikailag megtámadta ellenfelét, az ilyen önbíráskodás nem tolerálható" - írták. Gaber, Maqueda, Ignjatovic és Krivokapic egyaránt 2000 eurós büntetést kapott. A klubnak 5000 eurót kell fizetnie a csapat viselkedéséért, illetve a biztonság és a rend nem megfelelő biztosításáért.

Ferreira Moraest nem büntették meg, mert a fegyelmi testület álláspontja szerint ellenfele testi épségére nem jelentett különös veszélyt, így a kizárás megfelelő szankció volt vele szemben.

A csapat viselkedéséért a Vardar 8000 eurós bírságot kapott, súlyosbító körülménynek tekintették, hogy a szezon során már előfordult hasonló eset a macedónokkal.

A bizottság jelentése Stas Skube esetét nem említi: a szlovén irányító - a vendégek jelenlegi, a Szeged korábbi játékosa - a hajrában verbálisan és fizikailag is provokálta a hazai kispadon helyet foglalókat.

A fellebbezéseket hét napon belül lehet benyújtani az EHF-hez.

A május 5-én lejátszott mérkőzést 29-25-re a Szeged nyerte, de a jövő hétvégi, kölni négyes döntőbe 56-52-es összesítéssel a Vardar jutott.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×