Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor: elköszönök - íme a legnagyobb védései

Infostart
2019. május 22. 17:05
Visszavonul a magyar labdarúgó-válogatottban legtöbbször pályára lépett labdarúgó, Király Gábor, a Haladás idén az NB I-től búcsúzott kapusa.

"43 évesen, 26 év és 882 mérkőzést követően elköszönök a profi foci világától" - jelentette be honlapján Király Gábor. Köszöni a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanította és általa jobb ember lehetett.

"Minden nap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz" - írja a kapus.

Köszöni a családjának és a barátoknak, hogy mindig mellette álltak és támogatták. "Nélkülük nem sikerült volna ez a csodálatos utazás, amely 26 évig tartott."

"A labdarúgás megtanított győzni-veszíteni, elesni-felállni, csapattársakból-ellenfelekből barátokra lelni"

- folytatta közleményét.

Hálás azért, hogy 108 alkalommal magára húzhatta a címeres mezt, illetve hogy magyarként a nemzetközi profi foci részese lehetett. Továbbá hogy Európa patinás stadionjaiban játszhatott. Hálás még edzőinek, csapattársainak, ellenfeleinek:

"A csodálatos utazás véget ért, 26 éven keresztül 882 mérkőzésen reflektorfényben voltam a labdarúgás színpadán, most meg szeretném nézni, hogy milyen az élet a színfalak mögül"

- nyomatékosította Király Gábor újra.

Pályafutása során védett a Haladásban (itt kezdte és itt fejezte be), a Hertha BSC-ben, a Chrystal Palace-ban, az Aston Villában, a Burnleyben, az 1860 Münchenben és a Fulhamben. Szerepelt a Bajnokok Ligájában (Hertha) és Eb-nyolcaddöntős volt a válogatottal 2016-ban.

Legnagyobb védései: