eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyon, 2018. június 19.A Bajnokok Ligájának trófeája az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA egyik kupasorozata, a Bajnokok Ligája első selejtezőfordulójának sorsolásán az UEFA nyoni székházában 2018. június 19-én. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nyitókép: MTI/EPA/Valentin Flauraud

Kitört a futballháború: kettészakad Európa

A kuparendszert teljesen átalakítaná az Európa Labdarúgó Szövetség, de a nemzeti bajnokságok érdekképviselete tiltakozik az élcsapatokat előnybe részesítő elképzelések ellen.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a legnagyobb futballklubokat tömörítő szervezettel (ECA) közösen dolgozik az európai kupasorozatok reformján. A New York Times által megszerzett dokumentumok szerint tervben van egy 32 csapatos szuperliga, amelyben a legtöbb együttes alanyi jogon szerepelhetne, és mindössze négy kiadó helyre pályázhatna az UEFA 55 tagországának többi csapata. A név maradna Bajnokok Ligája, de jóval több mérkőzés lenne, hétvégén is. Az innen kiszorulók a szintén 32 résztvevős, változatlan elnevezésű Európa-ligában próbálkozhatnának, és a legjobb négy csapat helyet cserélne minden szezon végén az új BL utolsó négy helyezettjével. Ezenkívül lenne egy harmadik, 64 csapatos divízió is.

A hír hallatán összeült az 25 európai labdarúgóligát tömörítő Európai Ligák, és közleményben tiltakozott az UEFA tervei ellen. A szervezet szerint az új rendszerrel" csak néhány gazdag és befolyásos klub járna jól", és súlyos károkat okozna a ligáknak és a nemzeti bajnokságokban szereplő csapatoknak. Az Európai Ligák ezért olyan módosításokon dolgozik, amelyek az európai és a nemzeti mérkőzéssorozatok hosszú távú szakmai és pénzügyi fenntarthatóságát is lehetővé teszik.

A szervezet azt is jelezte, hogy az UEFA-nak a gyökerektől kezdve kellene átalakítania a kuparendszert, de úgy, hogy egyeztet az európai futball minden fontos szereplőjével.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×