eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A szolnoki Andrija Prlainovic a férfi vízilabda ob I 14. fordulójában játszott Szolnoki Dózsa VSC - FTC-PQS Waterpolo mérkőzés előtt a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. február 22-én. Szolnoki - FTC 11-13.
Nyitókép: MTI/Bugány János

Kikapott a Szolnok a zárófordulóban

A nyolcas döntőtől már korábban elbúcsúzó Szolnok kikapott az utolsó fordulóban kedden a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó, tizennegyedik fordulójában.

A magyar csapat a tét nélküli találkozón öt góllal maradt alul a horvát Jadran Split otthonában. A Tisza-parti alakulat - az eseménysorozat eredményközlése szerint - csak az első negyedben tartotta a lépést a B csoportban az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ötödikként végzett spliti csapattal. A folytatásban a második szakaszt két, a harmadikat pedig egy góllal hozták a hazaiak, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Az állás (a csoport többi meccsét szerdán játsszák): 1. Jug Dubrovnik (horvát) 29 pont, 2. BPM Sport Management (olasz) 27, 3. Olimpiakosz (görög) 27, 4. Szolnok 22, 5. Jadran Split 18, 6. Mladost (horvát) 11, 7. Hannover (német) 9, 8. Spandau (német) 7-

Mivel a június 6-8. között rendezendő nyolcas döntőnek Hannover a házigazdája, az automatikusan finalista német együttes mellett a B csoportból csak három csapat jut tovább.

Ami a főtábla további két magyar együttesét illeti, a hazai bajnok FTC az A csoport negyedik pozíciójából kvalifikálta magát a hannoveri nyolcas döntőbe, míg az Eger - a Szolnokhoz hasonlóan - búcsúra kényszerült. Az Eger és az FTC is a BL szerdai programjában száll medencébe, a hevesiek idehaza fogadják a spanyol Barcelonetát, míg a zöld-fehérek a nyolcasukban ötödik helyezett Dinamo Moszkva otthonában zárják a legrangosabb európai pólós kupasorozat főtáblás küzdelmeit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×