eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Büntetőkkel kapott ki az U17-es csapat

Nem jutott az elődöntőbe az U17-es magyar labdarúgó-válogatott az írországi korosztályos Európa-bajnokságon, miután a negyeddöntőben 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott a spanyol együttestől.

Az első félidő nagyon alacsony színvonalú játékot hozott, mert mindkét csapat játékosai rendkívül pontatlanul futballoztak, sok volt a technikai hiba is. A magyar védelem két meccs eleji megingását kihasználva komoly gólhelyzete csak a spanyoloknak volt: előbb a keresztléc még kisegítette Preisinger gárdáját, másodjára viszont betaláltak a spanyolok. A szünetig maradt a csapongó játék, így kevés támadás jutott el az ellenfél kapujáig.

A folytatásban emelkedett a színvonal, a magyar csapat játéka pedig már a korábbi találkozók stabilitását idézte, a szórványos ellentámadások egyikéből pedig Ominger Gergő csavart gyönyörűen a spanyol kapu bal oldalába. Az egyenlítést követően kiegyenlített volt a játék is, de helyzetig egyáltalán nem jutottak a csapatok. A hajrában viszont a spanyolok beszorították az elfáradó magyarokat, akik hősiesen védekezve megőrizték a döntetlent, amelyhez kellett néhány kapusbravúr is.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, akkor rögtön tizenegyesek következnek, amelyben a spanyolok mind az öt embere betalált, míg a magyaroknál az utolsó, ötödik körben Németh András lövését hárította a spanyol hálóőr.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzésével így is benne van a két legjobb negyeddöntős kiesőben, azaz megküzdhet az ötödik helyért Belgiummal, a párharc győztese pedig kijut az őszi, brazíliai világbajnokságra. Érdekesség, hogy az Eb-selejtezők elitkörében - már egyaránt biztos Eb-résztvevőként - találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

A helyosztót közép-európai idő szerint csütörtökön 13 órától rendezik Dublinban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×