Nyitókép: MTI/AP/Szergej Gric

Minden Forma-1-es csapat most akarja megmutatni, mire képes igazán

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. május 10. 18:37
A tesztszezon helyszínén, Barcelonában folytatódik a Formula-1-es világbajnokság. A Spanyol Nagydíjat vasárnap délután rendezik. Vámosi Péter szakíró, a Racingline.hu portál főszerkesztője szerint ezúttal már pontosabban látszanak majd a csapatok közötti erőviszonyok.

A Ferrari – barcelonai sikertelenség esetén – elengedheti ezt az évet, és egyéniben Bottas és Hamilton között dőlhet el a bajnoki cím – mondta Vámosi Péter. Mivel – a tesztszezon miatt – erről a pályáról van a csapatoknak a legtöbb információjuk, így erre optimalizál mindenki. Itt próbálja megmutatni mindenki, mit tud hozzátenni ahhoz, amivel Ausztráliában nyitottak.

A Ferrari elvileg megértette, hogy mi a probléma, melyet Vettel el is árult – emlékeztetett a szakértő. A gumikezelésük nem olyan jó, mint tavaly. Ha ezt sikerül kijavítani, érdemben kihívója lehetne a Mercedesnek.

A Racingline.hu azt írja, lehet, hogy a barcelonai pálya nem marad a versenynaptárban, hiszen a hétvégi verseny utáni időszakra még nincs új szerződése a Liberty Mediával, bár állítólag folynak a tárgyalások. Ráadásul egy olyan hír is napvilágot látott, mely szerint Zandvoort válthatja a katalán versenyt, akár már 2020-tól.

„Szerintem ennek a pályának van annyi történelme, hogy muszáj legyen maradnia a naptárban”

– mondta Carlos Sainz, a McLaren versenyzője. A mezőny egyetlen spanyolja inkább most más miatt izgatott, ez pedig nem más, mint hogy Andreas Seidl megkezdte a munkát a csapatnál. „Múlt héten Wokingban voltam a bemutatkozásán és az első munkanapján. Kezdem megismerni. Úgy tűnik, elég szisztematikus, én pedig ezt szeretem, mivel én is ilyen vagyok. Ebből gondolom, hogy jól fogunk kijönni.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Minden F1-es csapat most akarja megmutatni, mire képes igazán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást