eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője (b) és brit csapattársa, Lewis Hamilton, miután Bottas érte el a leggyorsabb köridőt, mögötte pedig Hamilton végzett a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kínai Nagydíjának időmérő edzésén a sanghaji versenypályán 2019. április 13-án. Az első rajthelyről Bottas, a másodikról Hamilton indulhat a másnapi futamon.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Hamilton nyomát bottal üthette a Ferrari

1000 Formula-1-es futam, 75 Lewis Hamilton-siker. A Mercedes ötszörös világbajnoka magabiztosan győzött a Kínai Nagydíjon. A Mercedes ismét kettős győzelmet aratott, Valtteri Bottas lett a második. A dobogóra - idén először - Sebastian Vettel állhatott fel, a negyedik Max Verstappen, az ötödik Charles Leclerc, a hatodik Pierre Gasly lett Sanghajban.

A Formula-1 történetének 1000. futamát a két Mercedes várhatta az első sorból, Bottas, Hamilton sorrendben, a Ferrari pedig a másodikból, Vettel ezúttal gyorsabb volt az időmérő edzésen Leclerc-nél.

Verstappen és Kubica már a felvezető körön megpördült, de nagyobb problémájuk nem lett.

A rajt után Hamilton Bottast, Leclerc Vettelt előzte meg, majd a mezőny második felében a két McLaren is ütközött egymással és Kvyjattal.

A két Mercedes folyamatosan elhúzott a Ferrariktól, Vettel viszont Leclerc nyomában maradt, és gyorsabbnak tűnt fiatal csapattársánál. A 11. körben a Bahreini Nagydíj sztárjának el kellett engednie a négyszeres világbajnokot, aki ekkor már 8 másodperces hátrányban volt Hamiltonhoz képest.

A helycsere sem segített a Ferrarin, mindkét pilóta hibázgatott, így tovább nőtt Vettelék lemaradása, és közben Hamilton is öt másodperc fölé nőtt Bottashoz képest.

Verstappen és Vettel autóján is kereket cseréltek, a két pilóta nagyot csatázott, kis híján össze is ért, de Vettel végül a holland versenyző előtt maradt.

A két Mercedes és Leclerc sokáig kint maradt, így átmenetileg mindhármukon sokat hozott a hamar friss gumikra váltó Verstappen és különösen Vettel.

Bottas csak egy körrel érkezett Hamilton előtt, de így is harmadára csökkent a hátránya csapattársához képest, igaz, utána Hamilton ismét elnyúlt a finn versenyzőtől, ahogy a később cserélő összes pilóta végül jól járt.

A 35-36. körben Verstappen, majd Vettel érkezett a második kerékcserére, ezután a Mercedes egymás után pörgette le két pilótája váltását. Leclerc kint maradt, és a második helyen autózott, de hamar támadhatta és meg is előzte Bottas.

A 42. percben Vettel simán Leclerc elé került, majd a monacói azonnal kiállt kerékcserére.

A hajrában az élmezőnyben nem maradtak izgalmak, a két Mercedes simán győzött, Verstappen pedig ezúttal Leclerc elé furakodott be, Gasly pedig a legjobb körért járó plusz egy pontot is begyűjtötte a jubileumi versenyen.

A Mercedes háromból három kettős győzelmet aratott eddig idén, míg a pilóták versenyében Hamilton átvette a vezetést Bottastól.

Két hét múlva az Azeri Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×