Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Demonstrálta erejét a magyar vízilabda-válogatott Varga Dénes szerint

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. április 8. 21:42
Az olimpiai bajnok Varga Dénes lett a zágrábi Európa Kupán aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott és az egész torna legjobbja. A Ferencváros játékosa visszatérő csapatkapitányként a medencében és a parton is igyekezett a többiekre hatni - erről is beszélt az InfoRádióban.

Ha Varga Dénes visszagondol a tavalyi évre, amikor a medencepartról nézte a magyar férfi vízilabda-válogatott mérkőzéseit, aggasztó és biztató jeleket is látott, előbbieket például az Európa-bajnokságon, ahol emberemlékezet óta nem látott eredményt elérve csak a 8. helyen végzett a Märcz-csapat.

Mint a múlt héten zajlott Európa Kupában első helyen zárt nemzeti együttes és a torna legjobb játékosa az InfoRádióban elmondta, kifejezetten azokra a dolgokra koncentrált a vízben, amiket kintről hiányosságnak látott.

"Próbáltam a fejekben kicsit más megvilágításba helyezni dolgokat, szerencsére befogadó volt a társaság, és a sikerünk fontos eleme volt ez" - mutatott rá Varga Dénes.

A torna szerinte jó visszajelzés volt arra, hogy "meg tudjuk verni egyenként ezeket a csapatokat" (Olaszország, Montenegró, Horvátország), de talán még fontosabb az ellenfeleknek, hogy a magyar csapat "erőt demonstrált, az ellenfelekben ott van" ez a néhány eredmény.

Mindezek ellenére

az Európa Kupából nem szabad szerinte túl messze menő következtetéseket levonni, "megtörtént, örülünk",

zárta rövidre.

A döntőre külön kitérve elmondta, "ahhoz nem a forma, de nem is a tudás kell, hanem valami más, a győzelemnek megvan a maga misztikuma".

Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai és világbajnok vízilabdázója részletesebben is beszél a sikerről az InfoRádió pénteki (19.30) Ötkarika című adásában, ahol más főszereplők is megszólalnak majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
190408 SPO1 1448 Vízilabda - Varga Dénes FD
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást