eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói versenypályán 2019. február 18-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 17-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Wéber Gábor az F1-szezonról: akár novemberben is lehet változás

A korábbiaknál is hosszabb Formula-1-es szezon kezdődik pénteken. A december 1-ig tartó idény kihívásairól Wéber Gábor szakkommentátor beszélt az InfoRádiónak.

Hosszú lesz a 2019-es Formula-1-es szezon, bár igazándiból "csak néhány hét" különbség a korábbiakhoz képest, amely három hét persze a csapattagoknak mind távollétet jelent. Jelentősége annyi lehet, hogy ennyivel több ideje lehet a csapatoknak fejleszteni - vélekedett az InfoRádiónak Wéber Gábor szakkommentátor a pénteken induló F1-es szezon előtt.

A "hosszabbítás" az élcsapatokat érinti kifejezetten jól, hiszen egy kiélezett helyzetben az év hajrájában, novemberben érkező új alkatrészek hozhatnak érdekességeket.

"Minden eddiginél hosszabb lesz a fejlesztési szezon"

- foglalta össze a 21 futamos idény talán legfontosabb változását Wéber Gábor.

A Magyar Nagydíj a 12. lesz a futamok sorában, és visszakerült augusztus elejére július végéről. Wéber felidézte, a mogyoródi futamok történetének kezdetén augusztus végén volt a nagydíj, aztán szép lassan csúszott át júliusra.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteken a két szabadedzéssel indul, ezeket magyar idő szerint hajnali 2 és 6 órakor rendezik. Az időmérő edzés szombaton reggel 7 órakor, a futam vasárnap 6:10-kor kezdődik.

Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátor március 10-én az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. Az adásból még többet megtudhatnak a 2019-es szezonról, a változásokról és az esélyekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×