Nyitókép: A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én. MTI/Bodnár Boglárka

Lékai Máté: kiegyensúlyozottabb lett az életem

Infostart
2019. március 1. 18:46
A hétvégén lezárul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, és jó esély van arra, hogy mindkét magyar együttes a második helyen végezzen.

Ha a Veszprém pontot szerez a Kielce otthonában szombaton, a második helyen végez csoportjában. A veszprémieknek az első helyre már nincs esélyük, mert a listavezető Barcelona előnye négy pont. Vereség esetén a Vardar Szkopje még megelőzheti őket, de ahhoz le kell győznie a címvédő Montpellier-t, mivel a pontazonosság esetén rangsoroló egymás elleni eredmény a magyar csapatnak kedvez.

Célunk a második hely – jelentette ki egyértelműen az InfoRádió Hetes című műsorában Lékai Máté, a veszprémiek irányítója.

„Nehéz meccsre számítok. A Kielcét sérülések sújtják, de telt ház előtt mindig kemény meccset játszunk velük. Minimum egy, de inkább két pontért utazunk” - közölte a válogatott játékos. Az ellenféltől sérülés miatt hiányozni fog Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, illetve a csapatkapitány Michal Jurecki.

Lékai Máté szerint fontos, hogy ne kezdjenek még egyszer olyan rosszul, mint a legutóbbi fordulóban, a fehérorosz Breszt ellen, amikor negyedóra után négy góllal vezetett az ellenfél.

Az egyenes kieséses szakaszban már minden gól döntő lehet

– tette hozzá.

Ha a Veszprém megszerzi a második helyet, az alsó ágról érkező portugál Sporting CP lesz az ellenfele a negyeddöntőbe jutásért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az Én Valentin-napom! ??? #asracokakikertodavagyok #Noebaba? @lekaimate

Kiss Ramóna (@ramona_kiss) által megosztott bejegyzés,

Az irányító beszélt az apai feladatairól is. Gyermeke, Noé még januárban, a világbajnokság idején született.

„Kiegyensúlyozottabb lett az életem. Bármi van, a fiam rám mosolyog, és akkor minden gond elszáll, és ettől boldogabb az életem”

- fejtette ki.

Kemény csatára számít a Szeged

A magyar bajnok Szeged számára tét nélküli az utolsó forduló, hiszen a horvát PPD Zagreb elleni, hazai meccstől, illetve a többi eredménytől függetlenül a B csoport második helyén végez, és minden bizonnyal a dán Bjerringbro/Silkeborg együttesével találkozik a rájátszás első körében.

"Szeretnénk jó játékkal és győzelemmel búcsúzni a csoportmeccsektől. Jó csapat lesz az ellenfelünk, amely még harcol az ötödik helyért, így kemény csatára van kilátás. Nem vagyunk frissek, ez lesz ebben az évben a kilencedik meccsünk. A Ferencváros elleni bajnokin a lövések mutatták meg leginkább a fáradtságot, rengeteget hibáztunk" - idézte klubja honlapja Juan Carlos Pastor vezetőedzőt.

A spanyol tréner hangsúlyozta, védekezésben is előre kell lépniük, támadásban pedig gyorsabbnak kell lenniük.

Az EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában a magyar csapatok azokhoz az ellenfelekhez látogatnak, amelyekkel egy hete pályaválasztóként találkoztak. A Tatabánya bravúros, háromgólos győzelmet aratott a német Hannover-Burgdorf felett, és a továbbjutás kiharcolása érdekében ezúttal is pontot kellene szereznie, vagy legrosszabb esetben csak egy-két góllal kikapnia. Az A csoportban a Balatonfüred már Veszprémben is vereséget szenvedett a francia Saint-Raphaëltől, és idegenben sem várható bravúr a magyar együttestől.