Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka és Kozák Danuta nagy csatája

Infostart
2019. február 14. 08:08
Csütörtök este az M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki a Magyar Sportújságírók Szövetsége által 61. alkalommal kiírt szavazás győzteseit.

Az már február elején kiderült, hogy a férfiaknál a birkózó Bácsi Péter, a teniszező Fucsovics Márton és a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig a teniszező Babos Tímea, az úszó Hosszú Katinka és a kajakozó Kozák Danuta került a legjobb három közé. A férfiaknál a három legjobb közül korábban még egyik sem volt az Év sportolója, a nőknél Babos és Kozák először, a tavaly is győztes Hosszú viszont már hetedik alkalommal győzhet. Ha a háromszoros olimpiai bajnok úszó megvédi címét, az örökranglistán beéri a hét elsőséggel csúcstartó Egerszegi Krisztinát.

A hagyományos csapatversenyben a Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO női kézilabda-csapata, a világbajnokságon aranyérmes női junior kézilabda-válogatott és a bajnoki címmel együtt öt aranyérmet szerzett Ferencváros férfi vízilabdacsapata küzd az első helyért.

A labdarúgó-szövetség elnökségének döntése alapján MLSZ Életműdíjat is átadnak az eseményen. A szurkolók az Év góljára az M4 Sport honlapján január 14. óta, egészen a gála kezdetéig voksolhatnak.

Az események több díszvendége is lesz, a többi között a 9-szeres olimpai bajnok amerikai atlétasztár Carl Lewis, a gyorskorcsoláyzó Hunyady Emese, aki osztrák színekben nyert olimpiai bajnokságot az 1994-es lillehammerben, szintén ott lesz a Nemzeti Színházban Nadine Kessler, Európa-bajnok német labdarúgó és Fazekas László, aki 92 alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, amellyel 1968-ban olimpiai aranyérmes lett. A gálát az M4 Sport élőben közvetíti.