Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Edzőváltás 15 év után

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. február 13. 17:57
A Vasasnál más pozícióba helyezik át Földi Lászlót, a férfi vízilabdacsapat korszakos vezetőedzőjét. A klub szakmai igazgatója lesz.

Nehéz döntést hoztak meg a felek, akik kölcsönös megegyezéssel döntöttek úgy, Földi László 15 év után feláll a Vasas férfi vízilabdacsapatának kispadjáról, és a klub szakmai igazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

Mint Földi László az InfoRádiónak elmondta, nagyon nagy dolognak tartja, hogy egyáltalán ennek a csapatnak a vezetőedzője lehetett, és hogy biztosították a klubnál azokat a feltételeket, amik között a Vasas nagy eredményekre volt képes az elmúlt másfél évtizedben.

"Mivel nagyon hosszú ideje vagyok edző, benne volt, hogy erre a lépésre egy idő után sor kerül, most jött el az idő" - mondta Földi László.

Sikerei közül kiemelte, hogy olyan sportolókkal dolgozhatott együtt fiatalokként, akik ma a válogatott oszlopai, vagy az elmúlt években azok voltak.

"Nagy élmények voltak számomra az eredmények is, a bajnoki címek, Magyar Kupa-győzelmek,

nagyon sokat kaptam, és nagyon nehéz kiemelni bármit is"

- fogalmazott.

Földi László a jövő szezontól lesz szakmai igazgató a Vasasnál.

Földi László 2004 júniusában lett a VasasPlaket vezetőedzője, így a mostani a tizenötödik megkezdett szezonja volt a csapat élén. Irányításával a gárda ötször nyert bajnoki címet, háromszor Magyar Kupát, emellett kétszer bejutott a Bajnokok Ligája (korábban Euroliga) négyes döntőjébe: 2008-ban Barcelonában harmadik, 2012-ben Nagyváradon negyedik lett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vízilabda - Már nem Földi László a Vasas edzője
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást