eur:
393.77
usd:
365
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A veszprémi Nagy László (fent) és Thiagus dos Santos, a spanyol csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az A csoportban játszott Telekom Veszprém - Barcelona mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Óriási meccsen verte a Barcelonát a Veszprém

A Telekom-Veszprém 29-26-ra nyert az éllovas Barcelona ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A hazaiaktól a balátlövő Jamali Iman és a dán beálló René Toft Hansen, a vendégektől a dán balszélső Casper Mortensen, a francia beálló Cedric Sorhaindo és a Veszprém korábbi kiváló irányítója, az izlandi Aron Pálmarsson hiányzott sérülés miatt.

Nagy küzdelem és óriási iram jellemezte már az első perceket is, majd az első félidő kétharmadánál a veszprémiek - hatékonyabb védekezésüknek köszönhetően - magukhoz ragadták a vezetést (12-10). Három perccel a szünet előtt még három góllal vezettek a házigazdák, de a hajrát elrontották, így a második felvonás döntetlenről indult.

Petar Nenadic irányításával remekül kezdte a második harminc percet a Veszprém, ezért Xavier Pascual, a katalánok vezetőedzője a 38. percben időt kért (19-16), csapata pedig átállt a hét a hat elleni játékra, vagyis támadásban létszámegyenlőségnél is levitte a kapust. A meccs háromnegyedénél egyenlített a Barcelona, ám a házigazdák ismét meg tudtak lépni három találattal, mert Mikler Roland, illetve Sterbik Árpád is kiválóan védett, csapattársaik pedig nagyszerűen védekeztek.

A hajrában már nem tudta csökkenteni a különbséget a vendégcsapat, így a Veszprém továbbra is versenyben van az A csoport második helyéért.

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged vasárnap a szlovén Celje vendége lesz, a hét győzelemmel és négy vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő szombaton a macedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A meccs után adták a Marian Cozma-díjat, amelyet Nagy László kapott.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×