Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Deutsch Tamás: az egész magyar futball előnyére válik a Schäfer-üzlet

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. február 3. 18:48
Nőhet a magyar futballisták piaci értéke, miután Schäfer András egymillió euróért az MTK-ból a Genoába igazolt - mondta az InfoRádiónak a fővárosi klub elnöke. Deutsch Tamás szerint a 19 éves játékos Olaszországban is megállja majd a helyét.

„Az MTK labdarúgócsapatának az a filozófiája, hogy az elsőként megalapított futballakadémiáról, a Sándor Károly Akadémiáról minél több játékos jusson el az NB I-be és a legtehetségesebbek európai topbajnokságokban tudják megméretni magukat. Ennek a modellnek az újabb sikerét látni Schäfer András Genoába igazolásában” - mondta az InfoRádiónak az MTK elnöke.

Deutsch Tamás emlékezetett: Németh Krisztián, Gulácsi Péter, Juhász Roland és Bese Barnabás is európai topbajnokságba igazoltak korábban az MTK nevelésű játékosok közül.

A magyar játékosok alulárazottak a környező országok futballistáihoz képest.

Egy magyar labdarúgó ára fele-harmada egy hasonló korú horvát, szerb, román vagy szlovák játékosénak – vélekedett a klubelnök.

A Genoa egymillió eurót fizetett Schäfer Andrásért. Ez egy lélektani határ, s ezzel a magyar játékosok értékét, piaci beárazását is tudták növelni, ami üzleti szempontból az egész magyar futballban az előnyére válik – tette hozzá.

Deutsch Tamás szerint a fiatal magyar játékos jó képességű, emellett a sportolói személyisége, szorgalma és céltudatossága is megvan ahhoz, hogy megállja a helyét a Genoában, és akár nagyobb csapatba is kerülhet később.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Deutsch Tamás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást