Bombameglepetés Angliában: egyik manchesteri csapat sem tudott nyerni

Infostart
2019. január 29. 22:55
A címvédő Manchester City 2-1-re veszített a Newcastle United otthonában, míg a Manchester United hazai közönség előtt 2-2-es döntetlent harcolt ki a vendég Burnley ellen az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.

A Manchester City 24 másodperc alatt vezetést szerzett a Newcastle pályáján Agüero góljával, de ezután nem talált többször a hálóba, míg a hazai együttes a hajrához közeledve megfordította a meccset. Ezzel Pep Guardiola menedzser csapata távolodik a címvédéstől.

Sokáig úgy tűnt, hogy Manchester United sem jár jobban: az Old Traffordon kétgólos hátrányba került a kiesés ellen küzdő Burnley ellen, az utolsó percekben szerzett gólokkal azonban döntetlenre mentette a találkozót. Megszakadt Ole Gunnar Solskjaer megbízott menedzser hibátlan sorozata, immár nyolc győzelem és egy döntetlen a - még így is brilliáns - mérlege.

A tabella ötödik helyén álló Arsenal két ponttal ellépett a Manchester Unitedtől, miután 2-1-re verte a Cardiffot szakadó hóesésben az Emirates Stadionban. Ezúttal is a fővárosiak remek csatárkettőse, Aubameyang és Lacazette szállította a sikert, a vendégek a hosszabbításban szépítettek.

Szintén Londonban a Fulham kétgólos hátrányból fordított, és nyert 4-2-re a Brighton ellen, az Everton emberhátrányban is megőrizte egygólos előnyét, és győzött 1-0-ra a sereghajtó Huddersfield vendégeként, míg a Wolverhampton 3-0-ra kiütötte a vendég West Hamet.

Szerdán négy mérkőzést játszanak a Premier League-ben, ha a Liverpool legyőzi a vendég Leicestert, akkor hét pontra hízlalja előnyét a Manchester Cityvel szemben.