Veszprémbe jön a Barcelona

Infostart
2018. december 28. 18:52
Magas színvonalú Balaton Kupát készül megrendezni a Telekom Veszprém utánpótlás akadémiája.

Mindkét korosztályban, az U16 és az U18-asoknál is igen erős mezőny jön - nyilatkozta a veol.hu kérdésére a Veszprém utánpótlásért felelős szakmai igazgatója.

A junioroknál elfogadta a meghívást a katalán Barcelona, az Európa legjobb utánpótlás-nevelő egyesületének tartott Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a szlovén Celje, a norvég akadémia a BSK Handball Elite, a horvát PPD Zagreb, valamint a magyar MOL-Pick Szeged is.

A serdülőknél tíz csapat küzd majd a minél előkelőbb helyekért: a magyar serdülő válogatott, az izlandi Valur Reykjavík, a Celje, a Zagreb, a norvég HK Drammen, az Izvidac Ljubuski, az MRK Dugo Selo, a HC Zubri, az RK Rudar és a hazaiak.

A nyitónapon, január 16-án rendezik meg a Telekom Veszprém–Barcelona mérkőzést az arénában, míg a fiataloknál Zagreb–Celje rangadóval indulnak a csatározások.

A torna lehetőség arra, hogy felmérjük, hol járunk, hol állunk az európai elithez képest – mondta a lapnak a szakmai igazgató.

Két helyszínen, a Veszprém Arénában és a Noszlopy iskola új csarnokában bonyolítják le majd a tornát január 16 és 20. között.