Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Botrány az Aranylabda-átadáson

Infostart
2018. december 4. 12:26
A világhírű DJ, Martin Solveig sajátosan gratulált a női győztesnek, a norvég Ada Hegerbergnek, most mindenki őt támadja.

Martin Solveig szolgáltatta a zenét a hétfő esti díjátadó ünnepségen, és amikor a Lyon és a norvég válogatott csatára, Ada Hegerberg átvette az elismerést, a francia DJ azt kérdezte tőle: "Tudod, hogy kell twerkelni?" (A twerk egy erotikus, provokatív, fenékrázó tánc, amelyet az énekes Miley Cyrus tett népszerűvé.)

Az aranylabdás egy zavart nemmel válaszolt, és utána beszédében épp arról beszélt, hogy reményei szerint a díja arra ösztönzi a lányokat, hogy higgyenek magukban. A közösségi felületeken nagy visszhangot váltott ki az eset, noha Hegerberg úgy nyilatkozott utóbb, hogy tudja, csak egy vicc volt, és a BBC Sportnak kijelentette, nem tekinti szexuális zaklatásnak Solveig kérdését.

Szóvá tette az esetet a teniszező Andy Murray is, aki az Instagramon azt írta, "ez egy újabb példa a sportban még mindig jelenlévő szexizmusnak".

Később Marton Solveig bocsánatot kért azoktól, akiket esetleg megbántott, és elismerte, hogy rossz volt a vicc. Még közös képet is posztolt Hegerberggel, és kiderült, a gálán Frank Sinatrára még táncolt is Hegerberg és Solveig.