eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hanga Ádám, a magyar férfi kosárlabda-válogatott játékosa a csapat edzésén Kolozsváron a kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt egy nappal, 2017. augusztus 31-én. A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont augusztus 31-től szeptember 17-ig. A C jelű csoportban a magyar, spanyol, horvát, a cseh, a montenegrói és a házigazda román gárda szerepel. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyar irányító lehet a Barca titkos fegyvere

Hanga Ádám új poszton játszik, ő lehet a Barca titkos fegyvere.

Úgy tűnik, idén irányítóként számít majd Hanga Ádámra az FC Barcelona Lassa világbajnok edzője. A szerb Szvetiszlav Pesics az előző szezon végén kényszerből vetette be ezen a poszton Hangát, aki - mint azt a játékos DIGI Sport Eurostep kosárlabda magazinjának elmondta - olyan jól játszott, hogy az idei edzéseken szinte már csak irányítóként készül.

"Tavaly sok problémánk volt ezen a poszton, sőt az irányítónk le is sérült a playoffra, akkor kényszerből elkezdtem itt játszani a rájátszásban, és ezek szerint megtetszett a játékom Pesics mesternek. Ez a döntés teljesen tudatos a részéről, és edzésen is nagyon sokat játszom az 1-es poszton, sőt szinte csak itt játszottam eddig, hármas poszton (bedobó) kicsit kevesebbet" - nyilatkozta Hanga Ádám a DIGI Sport Eurostep magazinjában.

"Ez egy nagyon nehéz poszt, főleg, hogy nem vagyok topformában, és a Pesics-féle védekezésben egész pályán kitámadunk, ez pedig fizikálisan egyelőre nehéz nekem. Én örülök ennek a váltásnak, mert többet van a kezemben a labda, de ott próbálok segíteni a csapatnak, ahol az edző megkívánja" - fogalmazott a magyar klasszis, akinek az edzésmunkáját is befolyásolja a változás.

"Nagyon sokat kell gondolkodnom a csapatban, hogy milyen pillanatokban, milyen játékokat fogok hívni, hogy kikre hívom, kik azok, akiknek aznap épp jól megy a játék. Sok esetben erősebb és magasabb vagyok, mint az ellenfél irányítója, ezért ez a poszt más felkészülést igényel minden mérkőzésre. Mindemellett az összes játékot tudnom kell az 1-estől a 4-es posztig, néha meg is vagyok zavarodva, de idővel, ahogyan egyre jobb formába kerülök és egyre több önbizalmam lesz, mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb lesz" - mondta Hanga, aki nemrég épült fel porcműtétjéből, és három mérkőzésen már játszott is.

"A százszázalékos állapot még messze van, de most nagyon jól érzem a térdemet. Bár a Badalona ellen 22 percet játszottam, utána azért kevesebbet, próbáljuk fokozatosan terhelni a térdemet. Továbbra is extra munkát végzek, hogy fizikálisan és mentálisan is kész legyek arra, hogy újra 30 perces játékos legyek" - tette hozzá a legjobb magyar kosárlabdázó.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×