Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Elek Ákos nem kertel: jó fizetésért hazajönne Kazahsztánból

Infostart
2018. október 30. 12:52
30 évesen elsősorban családapának és férjnek tekinti magát a 48-szoros válogatott labdarúgó, akinek aktív szerződése van Kazahsztánban, de úgy tűnik, kegyvesztetté vált.

Legutóbb szeptemberben játszott bajnokit Elek Ákos, a kazah Kajrat Almati 30 éves, 48-szoros válogatott labdarúgója, a legutóbbi két mérkőzésen meccskeretbe sem került, a kazah sajtó szerint azért, mert az év végén biztosan távozik.

"Miért távoznék?" - kérdezett vissza a Nemzeti Sport megkeresésére Elek, aki szerint a kazah sajtó téved, egyszerűen arról volt szó, hogy ezeknek a mérkőzéseknek már nem volt tétjük az aranycsata szempontjából, ráadásul a Nemzetek Ligája-szünetben a családjához hazautazott Magyarországra - ezért nem szerepelt a válogatottban sem -, és

amikor visszatért Kazahsztánba, közölték a légiósokkal, hogy a következő mérkőzéseken rájuk nem igazán számítanak, a kilencből mindössze háromra; tény, Elek Ákos nincs köztük.

Elek tavaly 2+1 évre írt alá azzal az apró betűs résszel, hogy ha idén a mérkőzések 60 százalékában pályára lép, a szerződése automatikusan meghosszabbodik, ez pedig már augusztusban teljesült.

Ennek ellenére ha megfelelő ajánlat érkezne érte, elgondolkodna a klubváltáson, akár haza is jönne.

"Nem akarok mindenáron váltani, az anyagiakat illetően sem panaszkodom, de nagyon nehezen viselem, hogy többezer kilométer választ el a családomtól. A feleségem és a gyerekek ingáztak Magyarország és Kazahsztán között, keveset láttuk egymást, örülnék, ha a jövőben ez változna"

- világított rá a háttérre a futballista, aki "családapaként nem akar felelőtlen döntést hozni".

Elmondása szerint az elmúlt 20 évben mindent alárendelt a futballnak, de eljött az az idő, amikor a család került az első helyre. Szívesen lenne itthon profi labdarúgó, de a vágyak és a valóság nem mindig találkozik.

Nem kertel, elsősorban

olyan szerződésre vágyik, ami anyagi biztonságba helyezi a családját.

Korábbi sikerei helyszínére, Miskolcra nem térne most vissza.