Nyitókép: MTI/EPA/Ciro Fusco

Motorosok rabolták ki az ünneplő Napoli-csatárt

Infostart / Dénes Tamás
2018. október 4. 13:37
Rácáfolt a Barcelona a kétkedőkre, magabiztos játékkal szerezte meg a második győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája idei főtábláján. A katalánok korábban még soha nem nyertek a csoportszakaszban négy gólt szerezve topligás csapat ellen.

Mi több, más csapat ellen sem nyertek ebben a szakaszban 2014 novembere óta, akkor a ciprusi APOEL-t verték meg. Megtört egy rossz sorozat, Messin kívül is szerzett más Barca-játékos is gólt idegenbeli BL-meccsen. Coutinho már a 45. másodpercben gólt lőtt, aztán Messi a második félidő negyvenedik másodpercében a kapufát találta el – a Spurs mindkétszer kicsit lazán kezdte a félidőt. Még az első játékrészben Rakitic is látványos gólt szerzett, majd később Messi is rúgott kettőt (4-2).

A nagyon tartalékos összeállításban, Dele Alli és Christian Eriksen nélkül játszó Tottenham kétszer is szépített, de egyenlíteni nem tudott. Az angolok első gólját a vb-gólkirály Harry Kane, a másodikat Erik Lamela szerezte. Utóbbit

12 évesen a Barcelona „második Messinek" kiáltotta ki, hasonló szerződést ajánlott a családnak, mint öt évvel korábban Messiéknek, de aztán Lamela soha nem lett a Barca játékosa,

a River Plate-ból az AS Romába került, onnan vette meg a Tottenham. Lionel Messi a duplájával megerősítette a helyét a BL örökgóllistájának második helyén. 105 találatnál jár, csak Cristiano Ronaldo előzi meg. A mostani idényben már öt gólt szerzett.

A szerda este másik slágermeccsén a Napoli 1-0-ra megverte a Liverpoolt. A Vörösök egymást követő második meccsükön kaptak ki Olaszországban, miután tavasszal az AS Roma ellen is veszítettek. Mohamed Salah még mindig nincs formában, a Vörösök Salah, Firmino, Mané hármasa talán még egyszer sem játszott 2018-ban ennyire inaktívan. Az olasz sajtó ünnepel, megjegyzi, hogy Koulibaly semlegesítette az egyiptomi sztárt, Allan a középpályát uralta, s nagyon jól szállt be Mertens. S persze a Napoli szempontjából a legjobbkor volt a legjobb helyen Lorenzo Insigne.

A mérkőzésen váratlanul le kellett cserélni a liverpooli Naby Keitát, akit kórházba szállítottak. Az első feltételezésekkel ellentétben nem izomproblémái vannak,

a szívét vizsgálták a Cardarelli kórházban.

Egyelőre nem találtak semmit, de megfigyelésre éjszakára bent tartották, vélhetően csak később utazott vissza Liverpoolba.

Az olaszok játékosai ünnepeltek a győzelem után, de a csapat lengyel játékosának, Arkadiusz Miliknek hamar elszállt az öröme. Éjjel kettőkör hazafelé tartva Varcaturónál két motoros tartóztatta fel, s elrabolták 6,4 millió forintot érő Rolex Daytona óráját.