Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Szívproblémák veszélyeztetik a világklasszis labdarúgó pályafutását

Infostart / MTI
2018. augusztus 18. 20:10
A félévente kötelező rutinvizsgálaton derült ki, hogy Ivan Strinicnek, az AC Milan frissen igazolt, 31 éves balhátvédjének szívizom hipertrófiája van.

Szívizomprobléma miatt fel kell függesztenie sportpályafutását Ivan Strinicnek, az AC Milan és a horvát válogatott világbajnoki ezüstérmes labdarúgójának.

A milánói klub honlapjának szombati közleménye emlékeztet rá, hogy Olaszországban a hivatásos sportolókon félévente kötelező rutinvizsgálatokat végeznek, így derült fény a 31 éves balhátvéd szívizom hipertrófiájára, ami kezdeti stádiumban van.

A probléma további vizsgálatokat igényel, közben Strinicnek pihennie kell, vagyis ideiglenesen felfüggeszti sportpályafutását.

A szívizom hipertrófiás elváltozásai a szívkamrákat érintik. A szívizomsejtek mérete megnő, ami a kamrafal megnagyobbodását okozza.

Ivan Strinic leigazolását július 2-án jelentette be az AC Milan, de már a felkészülési meccseken sem szerepelt. A védő a Sampdoriától érkezett, korábban a Napoli, az ukrán FK Dnyipro és a horvát Hajduk Split együttesében szerepelt. Hazája válogatottjában eddig 49 alkalommal lépett pályára, a nyári, oroszországi világbajnokságon hétből hat mérkőzésen kezdő volt a horvátoknál.