Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Hernádi Zsolt biztos volt a Vidi áttörésében

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. augusztus 17. 13:52
Tíz év szisztematikus munka áll a Vidi-sztori mögött – mondta a Nemzeti Sportnak Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

Biztossá vált, hogy a Vidi ősztől a két legrangosabb európai klubsorozat főtábláján szerepelhet majd. Hogy a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga lesz ez a színtér, arról az AEK Athén elleni összecsapás dönthet.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója biztos volt az áttörésben. A nagyvállalat 2008-ban kezdte el támogatni a székesfehérvári klubot. A cég vezetősége akkor úgy látta, hogy az új klubvezetés nemzetközi viszonyok között is értelmezhető, üzleti mentalitású és professzionális csapatot akar létrehozni. Úgy gondolták:

mindez a magyar labdarúgás egészének megújításához is hozzájárulhat.

A MOL az elmúlt tíz évben sok száz millió forintot költött a Vidire – mondta a Nemzeti Sportnak Hernádi Zsolt, aki szerint a pénznek fontos szerepe van a labdarúgásban. A cégvezető nagy elvárásokat fogalmaz meg, és a kifizetéseket is mindig szigorúan a teljesítményhez köti. Emellett büszke arra, hogy támogathatják a klubot, ugyanakkor az elmúlt tíz év alatt megtett út még nagyobb büszkeséggel tölti el.

Hernádi Zsolt az üzleti életben már megtanulta: csak a kemény és elkötelezett munka térül meg. Mint fogalmaz:

nagyon sokat kell azon dolgozni, hogy a nemzetközi sikerek ne felvillanások legyenek, hanem kiszámíthatóan, menetrendszerűen jöjjenek.

Szerinte a magyar fociba stabilitás kell, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig sokat dolgozik ezen. Emellett azt is fontosnak tartja, hogy a kormány nemzeti ügynek tartja a labdarúgást.

Minden szponzorációjuk üzleti alapú. Fontos a profit, de ha csinálják, akkor küldetésnek fogják fel – tette hozzá Hernádi Zsolt, aki beszélt a klub névváltoztatása miatt tüntető ultrákról is.

Szerinte mindannyian a Vidi sikeréért szurkolnak. Mint mondja:

a MOL a nevét adta a klub mellé, amely egy érték, és erre büszkének kell lenni.

A Vidivel még a kalandok elején járnak, de biztos abban, hogy az úton együtt mennek végig, mert sikerre vannak teremtve.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hernádi Zsolt a Vidiről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást