eur:
393.38
usd:
368.37
bux:
65954.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Glasgow, 2018. augusztus 9.Az aranyérmes Verrasztó Dávid ünnepel a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 400 méteres vegyesúszásának döntője után 2018. augusztus 9-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Kräme

Újabb magyar arany az úszó Európa-bajnokságon

A címvédő Verrasztó Dávid aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló viadalon. A 16 éves Késely Ajna ezüstérmes 400 méter gyorson, míg Burián Katalin bronzérmet nyert 200 méter háton.

Verrasztó Dávid 4:10.65 perces idővel csapott célba, ezzel sorozatban harmadszor lett a kontinens legjobbja. A 29 éves versenyző a szám történetének legidősebb Európa-bajnoka. Verrasztó Dávid a legjobb idővel került a fináléba, azonban már előre beharangozta a brit Max Litchfielddel várható külön csatájukat.

A fináléban szinte végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó fordulónál a magyar versenyző került előnybe, és talán az Eb egyik legszorosabb célba érkezésével nyert.

Verrasztó: ők a családom

"Mindegyiküket ismerem, több mint tizenöt éve ők a családom. Nagyon szeretek itt lenni, ezeken az egyhetes versenyeken találkozom a barátaimmal, és nem csak minden arról szól, hogy milyen időt úszunk és mit akasztanak a nyakunkba" - mondta a 29 éves versenyző.

Miután kiszállt a vízből, Verrasztó lepacsizott a magyar válogatott szakmai stábjával és a szurkolókkal.

Arra, hogy egy percig együtt ünnepeltünk, még húsz év múlva is mindannyian emlékezni fogunk.

- mondta Verrasztó Dávid.

A 16 éves Késely Ajna újabb ezüstérmet szerzett, ezúttal 400 méter gyorson. A magyar versenyző 4:03.57 junior Európa-csúccsal csapott célba. Késely - aki korábban 800 méteren ezüst-, 1500 méteren pedig bronzérmet szerzett - 4:08.77-tel a legjobb idővel várta a finálét.

Glasgow, 2018. augusztus 4.
Késely Ajna, miután ezüstérmet nyert a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 800 méteres gyorsúszás versenyszámában 2018. augusztus 4-én. (MTI/AP/Darko Bandic)
Késely Ajna, miután ezüstérmet nyert a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 800 méteres gyorsúszás versenyszámában 2018. augusztus 4-én. (MTI/AP/Darko Bandic)

A rajt után az élre állt, féltávnál vezetett,

az utolsó ötven méteren legnagyobb riválisával, Simona Quadarellával vívott élet-halál harcot, de a benyúlás a nagyobb fizikai paraméterekkel rendelkező olasznak jött ki jobban,

22 századdal hamarabb érintette a falat.

A 23 éves magyar Burián Katalin 2:07.43 perces egyéni csúccsal csapott célba. A számot az olasz Margherita Panziera nyerte (2:06.18 perc), aki Egerszegi Krisztina 1991 óta fennálló Európa-bajnoki rekordját (2:06.62 perc) adta át a múltnak.

Az ezüstérmes orosz Darja Usztyinova, az aranyérmes olasz Margherita Panziera és a bronzérmes Burián Katalin (b-j) a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres hátúszásának eredményhirdetésén 2018. augusztus 9-én. (MTI/AP/Darko Bandic)
Az ezüstérmes orosz Darja Usztyinova, az aranyérmes olasz Margherita Panziera és a bronzérmes Burián Katalin (b-j) a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres hátúszásának eredményhirdetésén 2018. augusztus 9-én.
(MTI/AP/Darko Bandic)

Milák Kristóf a negyedik, Cseh László címvédőként a nyolcadik helyen végzett 100 méter pillangón. A 18 éves Milák - aki 200-on győzött, tavaly a vb-n ezüstérmes volt ezen a távon - 51.51 másodperces idővel csapott célba, míg 32 esztendős honfitársa, 51.84-gyel érintette a falat.

A 14-szeres Európa-bajnok, a kontinensviadalok történetének legeredményesebb versenyzőjének egy hatalmas sorozata fejeződött be ezzel,

ugyanis Cseh László a 2003-as montreali világbajnokság óta minden egyes nagymedencés világversenyen a dobogóra állhatott.

A 4x100 méteres vegyes váltók közül a férfi az ötödik, a női a nyolcadik helyen zárt.

Glasgow-ban a Tollcross Parkban Hosszú Katinka (200 méter vegyes), Milák Kristóf (200 méter pillangó), Kapás Boglárka (200 méter pillangó) és Verrasztó Dávid (400 méter vegyes) szerzett aranyérmet, második lett Kenderesi Tamás (200 méter pillangó), valamit kétszer Késely Ajna (800 és 400 méter gyors). Késely (1500 méter gyors), valamint Burián Katalin (200 méter hát) szerzett bronzérmet.

A magyarok ezzel az éremtábla negyedik helyén végeztek

és szinte hajszálra pontosan teljesítették Sós Csaba szövetségi kapitány elvárásait, a szakember ugyanis tíz érmet, köztük egynél több aranyat tűzött ki célul.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×