INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

atlétika

atlétikai eb

kozák luca

Nem jutottak döntőbe a magyar gátasok

Infostart / MTI

Kerekes Gréta és Kozák Luca sem jutott döntőbe 100 m gáton a berlini atlétikai Európa-bajnokságon. A 200 méteres futás után mindkét magyar hétpróbázó is rontott a helyezésén.

A három elődöntőből az első két helyezettek mellett a további két leggyorsabb jutott be a 21.50-kor kezdődő fináléba. Kerekes Gréta, aki szerdán harmadikként jutott tovább előfutamából, 13.23 mp-cel hetedikként ért célba.

Lehetett volna jobb, sajnos a 2. és 3. gát között csaknem összeakadt a lábam" - mondta a 12.95-ös egyéni csúccsal rendelkező futó.

"Bevallom, vannak mentális dolgok, amelyek némileg elterelték a figyelmem, de örülök, hogy jobb eredményt értem el, mint két éve, Amszterdamban. Ezt tanulópénznek veszem, és erősebben megyek haza."

Kozák Luca most mutatkozott be az Eb-n, mivel 12.86 mp-es idei egyéni csúcsával nyolcadik kiemeltként rögtön az elődöntőbe került. Remekül rajtolt és jól is tartotta magát, de az utolsó előtti gátnál hibázott. Ezzel együtt 12.96 mp-cel az ötödik helyen ért célba, s alig maradt le a továbbjutó helyről.

"Az emelő lában nem elég gyors, ilyen az egész szezonom, végig rugdosom a gátakat"

- mondta a 22 éves debreceni atléta, aki úgy érzi, így is jó időt ért el, hiszen akik az élmezőnyben vannak, tapasztaltabbak nála. Kozák hozzátette, nehéz volt, hogy kiemeltként az elődöntőben volt az első futása. A két debreceni gátas számára nem ért véget az Eb, vasárnap a 4x100-as váltóban érdekeltek.

Nem ment a hétpróbázóknak

A 200 méteres futás után mindkét magyar hétpróbázó rontott helyezésén. Zsivoczky-Farkas Györgyi jól hajrázva második lett futamában 25.56 mp-cel, ami 836 pontot jelentett. Krizsán Xénia szintén jól bírta a végét, egy erősebb futamban harmadikként ért célba 25.05 mp-cel és 882 pontot gyűjtött. Az első nap, azaz négy szám után vezet a fedettpályás világbajnok Katarina Johnson-Thompson (4017), Krizsán a 9. (3671), Zsivoczky-Farkas pedig a 17. (3546) helyen áll.

A hétpróbázókra pénteken a távolugrás, a gerelyhajítás, majd a 800 méteres futás vár.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018