Nyitókép: MTI/EPA/Rober Perry

Úszó Eb: Aranyérmes lett Rasovszky Kristóf öt km-en

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. augusztus 8. 16:57
Aranyérmes lett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres számában a skóciai Európa-bajnokságon. A másik magyar induló, Székelyi Dávid tizedik lett.

Rasovszky Kristóf a férfiak mezőnyéből utolsóként ugrott a vízbe, de 200-300 méter után már az élen haladt, és végig az élmezőnyben helyezkedett.

Taktikája bejött, hiszen körülbelül 1200 méterrel a futam vége előtt ismét élre állt, és már nem engedte ki kezéből a vezető helyet.

A 21 éves veszprémi sportoló két évvel ezelőtt 10 kilométeren junior világbajnok volt, tavaly és idén is több világkupaversenyen győzött a felnőttek között, de az 52:38.9 perces eredménnyel megnyert felnőtt Európa-bajnoki címe eddigi pályafutása legnagyobb sikerének számít.

Rasovszky Kristóf júniusban arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a nagyobb versenyek előtt hogy alakul a felkészülése.

Különösebben nincsen speciális menetrend, az utolsó héten kicsit elkezdünk visszavenni az edzésekből és kicsit kipihentebb állapotba kerülök, hiszen mégis csak egy verseny fog következni.

Megfelelően figyelünk a táplálkozásra, hogy a versenyre meglegyen a maximális erő. A verseny előtt főleg a tészták jönnek be, az utolsó nap tésztás nap

- mesélte az úszó.

A Skóciában és Berlinben zajló multisport Európa-bajnokságon ez a negyedik magyar aranyérem, mivel korábban Milák Kristóf és Kapás Boglárka a medencés úszók 200 méteres pillangó számában, a tornász Dévai Boglárka pedig az ugrásban diadalmaskodott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aranyérmes Rasovszky 5 km-en
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást